Ce nu ai voie să faci astăzi! E mare păcat: Sărbătoare mare în calendarul ortodox, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Zi extrem de importantă în calendarul ortodox. Astăzi este Tăierea Capului Sfântului Ioan BotezătorulZi extrem de importantă în calendarul ortodox. Astăzi este Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, una dintre cele mai mari sărbători, cu cruce roșie în calendar. Sunt și o serie de restricții. Nu ai voie să facă mai multe lucruri. E mare păcat.

Creștinii ortodocși prăznuiesc azi Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, una dintre cele mai mari sărbători al românilor. Există și o mulțime de obiceiuri mai mult sau mai puțin știute care se respectă în această zi.

taierea capului sfantului ioan botezatorul

În ziua aceasta nu se lucrează, nu se spală și nu se fac munci ale câmpului. totuși, există și multe alte tradiții și obiceiuri mai puțin știute. Acestea se țin cu sfințenie de bătrâni, însă odată cu trecea timpului au încetat să mai fie transmise din generație în generație. Astfel tot mai puține persoane ajung să le cunoască și să le respecte în continuare.

Unul dintre cele mai vechi obiceiuri neștiute este acela de a duce la biserică, spre sfințire, mere, pere, castraveți și struguri. Aceste fructe se împart celor flămânzi și săraci, copiilor și bătrânilor. Fructele se împart în amintirea sufletelor plecate dintre cei vii și nu numai. Pachete cu struguri și pâine caldă se împart și pentru bunăstarea familiei, pentru liniște în casă și pentru spor la toate activitățile pe care le întreprindem.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Guvernul introduce un nou impozit. Cum vor să ne ia banii cu forța!

Citeste si: O noua concurenta in casa "Puterea dragostei"? Iata cum au reactionat fetele cand si-au vazut noua rivala!

Citeste si: ALERTĂ Vom ingheta de frig in casa! Autoritatile au dat anuntul

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate