ALERTĂ Vom ingheta de frig in casa! Autoritatile au dat anuntul

Este alertă! Milioane de români vor îngheța de frig în propriile case. Totul se va întâmpla la finalul acestui an.


In articol:

Este vorba despre un anunț bombă al autorităților. Vor fi mari probleme.

Anunț de ultimă oră al autorităților. Cei de la ANRE spun că există riscul ca, la iarnă, să nu poată fi alimentați cu gaze toți consumatorii din România.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) atrage atenţia, într-un document, că există riscul ca, la iarnă, să nu poate fi alimentaţi toţi consumatorii de gaze din România, având în vedere că există „suspiciuni rezonabile” ca fluxul de gaze din import prin Ucraina să fie redus.

Având în vedere că pentru iarna 2019-2020 sunt suspiciuni rezonabile ca furnizarea gazelor naturale pe direcţia Ucraina să fie redusă, există riscul neasigurării cu gaze naturale pentru toţi consumatorii, motivat de asemenea de capacitatea redusă a celorlalte puncte de interconectare. În aceste condiţii, ar putea fi necesară întreruperea unor categorii de consumatori şi trecerea unor grupuri termoenergetice la funcţionarea pe păcură”, se arată într-un document postat pe site-ul ANRE.

Aceasta este pentru prima dată când autorităţile din România vorbesc de pericolul ca importurile de gaze să fie periclitate de faptul că acordurile între Rusia şi Ucraina pentru tranzitul de gaze încetează la 31 decembrie 2019.

Până acum, Transgaz afirma, în documentele publice, că partea română nu a primit nicio informare cu privire la fluxul de gaze din Rusia via Ucraina.

Informaţia privind acest risc apare în nota explicativă a unui proiect de ordin prin care ANRE vrea să modifice metodologia de stocare a gazelor pentru iarnă.

„În cazul apariţiei unei asemenea situaţii întreruperea furnizării gazelor naturale din direcţia Ucraina va afecta întreaga regiune, atât Ungaria cât şi Bulgaria fiind nevoite să declanşeze mecanismele de securitate pentru a-ş proteja proprii consumatori. Ca urmare nu vor mai fi disponibile gaze naturale pe punctele de interconectare cu cele două ţări”, se mai arată în documentul citat.

În această situaţie, deşi prin Decizia ANRE nr. 664/10.04.2019 a fost stabilit stocul minim pe care Transgaz are obligaţia de a-l constitui în depozitele subterane, există riscul ca, în cazul unei întreruperi a furnizării gazelor naturale din direcţia Ucraina, Transgaz să nu deţină în depozite cantitatea de gaze naturale necesară operării şi asigurării echilibrului fizic al sistemului de transport şi nici să nu aibă posibilitatea de a achiziţiona această cantitate prin mecanisme de piaţă, avertizează specialiştii ANRE.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Dezvăluire BOMBA! Fiul unui general comunist, lider USR-PLUS si fost membru PSD

Citeste si: Ultima ora: cine il sustine pe Mircea Diaconu la alegeri? Personajele-cheie au fost confirmate

Citeste si: Basescu lanseaza BOMBA: Dancila renunta! Cine ii ia locul pentru a candida la prezidentiale

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate