Coronavirus Romania - 15.000 de rezidenti ii vor ajuta pe medicii din spitale si din Unitatile de Primiri Urgente

Rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază şi îi vor sprijini pe medicii din spitale şi din Unităţile de Primiri Urgenţe


In articol:

Rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază şi îi vor sprijini pe medicii din spitale şi din Unităţile de Primiri Urgenţe, care preiau pacienții cu noul coornavirus, transmite Mediafax.

Un număr de 15.000 de medici rezidenţi se vor putea implica pentru un management bun al cazurilor de coronavirus.

Prima dată vor fi mobilizaţi rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă.

Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (...) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (...). Există o ordine cumva (...) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a spus Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedinte SMMR.

Citeste si: Coronavirus România: Peste 200 de studenți de la Medicină s-au înscris voluntari ca să-i ajute pe medici

Citeste si: Ministerul Apararii Nationale face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus. Cand va fi gata si ce dotari are

Citeste si: BOMBA SERII! Tătaru a spus-o direct: Ei sunt printre cei mai expuși la infectare! - capital.ro

În România, în momentul de faţă, sunt aproximativ 15.000 de medici rezidenţi.

În aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (...) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a mai spus medicul rezident, relateaza hotnews.ro.

 

Citeste si: Coronavirus Romania - Cand va fi varful epidemiei. Prof. dr. Streinu Cercel: "Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paște"

Citeste si: Coronavirus Romania - "Stati acasa! Macar sase saptamani, ar fi bine opt si ideal zece."

Citeste si: Coronavirus Romania - Cand va fi varful imbolnavirilor. "Nu exista un grup de varsta care sa fie protejat de acest virus”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies