Se ia sau nu coronavirus prin alimente? ANSVSA, mesaj oficial

,

ANSVSA a dat publicității un comunicat prin care raspunde intrebarii daca se ia coronavirus prin alimente

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelora transmis un comunicat in care raspunde intrebarii daca se transmite sau nu coronavirus prin alimente.

"Pentru o informare corectă și pentru a limita manifestările nejustificate în rândul populației, precum teama și stările de panică generate de suspiciunea că alimentele de origine animală și nonanimală ar putea constitui o sursă de transmitere pentru coronavirus, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine în sprijinul consumatorilor cu o serie de lămuriri bazate pe date stiințifice.

Astfel, în conformitate cu publicațiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară(EFSA) și a altor instituții la nivel mondial(FAO, OMS) care monitorizează răspândirea coronavirusului, nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului.

Reglementările legislative europene și naționale în domeniul siguranței alimentelor se aplica la fel ca și până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor și bunelor practici de fabricație și igienă de către operatorii economici din toate etapele de producție, manipulare, transport și comercializare a alimentelor către consumatorul final, garantează punerea pe piață a unor alimente sigure. De asemenea, respectarea cu strictețe de către personalul lucrător din sectorul alimentar, a bunelor practici de igienă personală elimină posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare pe care le manipulează sau suprafețele din cadrul unității.

Practicile utilizate pentru comercialiarea alimentelor cum ar fi porționarea, felierea, expunerea spre comercializare, etc. realizate cu respectarea condițiilor de igienă nu costituie un pericol în ceea ce privește posibilitatea de transmitere a coronavirusului.

Operatorii din sectorul alimentar și-au stabilit ghiduri de bune practici, iar ANSVSA desfășoară activități de control pentru a verifica modalitatea în care cerințele privind siguranța alimentelor sunt respectate”, se arată în comunicatul instituției, potrvit playtech.ro

Citeste si: Coronavirus Romania- "Stati acasa! Macar sase saptamani, ar fi bine opt si ideal zece."

Citeste si: Coronavirus Franta- 108 decese in 24 de ore. "Contaminările se dublează la patru zile"

Citeste si: Coronavirus Romania- Cand va fi varful imbolnavirilor. "Nu exista un grup de varsta care sa fie protejat de acest virus”

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mujgan este rapita! Yilmaz isi risca propria viata pentru a-si salva iubita! Afla ce se va intampla cu ce doi, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Ma numesc...

Pedepsele continuă. Twitter suspendă conturi care preiau mesajele lui Donald Trump

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Marius, cearta monstru cu Andreea Pirui! A parasit nervos emisiunea! Livian a chemat-o pe blonda la hotel!

Ce masina scumpa are Ramona, fosta concurenta de la "Puterea dragostei"! Iata cum a fost surprinsa tanara la bordul bolidului ei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies