Coronavirus Franta - 108 decese in 24 de ore. "Contaminările se dublează la patru zile"

Epidemia de coronavirus a cauzat în Franţa moartea a 372 de pacienţi (dintre care 108 în 24 de ore) şi sunt spitalizaţi 4.761 de bolnavi


In articol:

Epidemia de coronavirus a cauzat în Franţa moartea a 372 de pacienţi (dintre care 108 în 24 de ore) şi sunt spitalizaţi 4.761 de bolnavi, dintre care o mie la Terapie Intensivă, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

"Contaminările se dublează la patru zile", a precizat directorul general al Sănătăţii, Jérome Salomon, care a avertizat că "epidemia este importantă şi se extinde rapid şi intens".

În 24 de ore, 91 de noi cazuri au ajuns la Tearapie Intensivă, ajungând la un număr total de 1.122.

De la începutul epidemiei 10.995 de cazuri au fost confirmate de test, această cifră globală neluând în calcul ansamblul persoanelor diagnosticate dar care nu au fost testate încă.

În jur de 50.000 de teste au fost făcute joi.

În faţa propagării virusului, profesorul Salomon a insistat din nou asupra necesităţii absolute de a respecta "măsuri stricte de izolare": "dacă fiecare îşi reduce contactele, vom aveam mai puţine persoane contaminate".

"Trebuie să rămâneţi în casă pentru a evita alte decese şi alte cazuri grave".

Citeste si: Prognoza meteo ANM! Canciula lovește România în weekend! Zonele din țară transformate în cuptor - capital.ro

Franţa a adoptat marţi măsuri de izolare, care nu au fost, cel puţin la început, urmate de o parte a populaţiei, relateaza news.ro.

Citeste si: Coronavirus Romania - Cand va fi varful imbolnavirilor. "Nu exista un grup de varsta care sa fie protejat de acest virus”

Citeste si: “Se simte ca și cum ai fi înghițit sticlă…”. Mărturia unei femei de 46 de ani care se luptă cu coronavirus

Citeste si: "Criza economică de acum nu seamănă cu nimic din ce am văzut în ultima sută de ani”. Interviu cu purtatorul de cuvant BNR, Dan Suciu

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies