Coronavirus Romania - Cand va fi varful imbolnavirilor. "Nu exista un grup de varsta care sa fie protejat de acest virus”

,

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că în cel mult zece zile se poate estima momentul vârfului îmbolnăvirilor cu coronavirus în România


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că în cel mult zece zile se poate estima momentul vârfului îmbolnăvirilor cu coronavirus în România şi că virusul afectează toate categoriile de populaţie, indiferent de vârstă.

Scenariul este greu de anticipat deoarece autorităţile şi Guvernul Orban au luat măsuri foarte stricte. Ceea ce ste contraproductiv este acest aflux de călători din toate ţările din Europa care se întorc. Cifrele nu sunt foarte clare deoarece au intrat prin toate punctele de frontieră. Este din ce în ce mai greu să călătoreşti în această perioadă. Din cele 277 de cazuri, peste 80 la sută sunt cazuri de import şi ceilalţi sunt contacţi ai cazurilor de import”, a declarat Victor Costache la Digi24, joi seara, potrivit news.ro.

Întrebat când va fi vârful epidemiei în România, ministrul Sănătăţii a spus că în cel mult zece zile poate da un răspuns clar.

Cred că vom putea răspunde într-o săptămână- 10 zile la această întrebare, este foarte important să analizăm evoluţia în zilele ce urmează ca să facem o predicţie în acest sens. Sunt măsuri pre-spital, de a reduce măsurile de limitare socială şi în acelaşi timp, întărim spitale pentru a creşte capacitatea de primire pentru pacienţii Covid 19. Toţi aceşti pacienţi sunt deja strânşi într-o bază de date prospectivă şi care spital raportează într-o bază de date prospectivă care este pe un server la STS unde avem acces şi sunt trecute. Este foarte important să ştim toate detaliile medicale, ancheta epidemiologică, toate datele personale şi ce tratament a beneficiat fiecare tratament. Şi aţi văzut, în Timişoara se preferă un anumit tip de tratament, în Bucureşti sunt deja două scheme terapeutice şi o dată la două zile, specialiştii noştri se întâlnesc într-o videoconferinţă pentru a unifromiza aceste practici”, spune Costache.

Ministrul a adăugat că toate categoriile de vârste pot fi afectate de coronavirus.

Sunt toate vârstele afectate, sunt şi pacienţi cu patologii complexe, nu există cineva să fie la adăpost de acest virus. Acest lucru s-a întâmplat şi în Europa şi în China. Deci nu există un grup de vârstă care să fie protejat de acest virus”, a precizat Victor Costache.

Citeste si: "Criza economică de acum nu seamănă cu nimic din ce am văzut în ultima sută de ani”. Interviu cu purtatorul de cuvant BNR, Dan Suciu

Citeste si: Coronavirus Romania: creste numarul cazurilor de coronavirus! Ultima ora: cate persoane sunt infectate

Citeste si: Cum sa ne crestem imunitatea. Dr. Monica Pop ofera solutia

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

Philip, dezvaluire incendiara! A spus ca a petrecut o noapte fierbinte cu Ligi la hotel! Ce dovezi a adus

Imagini de coșmar după atacul rusesc la centrul comercial din Kremenciuc (Video)/ S-a tras cu rachete anti-navă Kh-22 de pe bombardiere strategice

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

"Nu-ti asumi ca te-ai sarutat cu Ligi"! Oprica a detonat bomba in legatura cu Catalin! Urmareste o editie incendiara "Puterea dragostei", VINERI, de la 11:00...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies