Coronavirus România: Peste 200 de studenți de la Medicină s-au înscris voluntari ca să-i ajute pe medici

,

Peste 200 de studenţi din anii IV, V sau VI ai Universităţii de Medicină şi Farmacie s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta medicii, în contextul pandemiei cu coronavirus.

ncepând cu data de 17.03.2020, în conformitate cu Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 74522 privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenţilor şi medicilor rezidenţi în contextul răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în baza Art. 7, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' recrutează voluntari, în vederea sprijinirii activităţilor în cadrul camerelor de gardă, unităţilor/compartimentelor de primiri urgenţe.

(...) Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente", se arată într-un comunicat de presă al UMF "Carol Davila", citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, studenţii medicinişti din Bucureşti şi-au asumat această responsabilitate, venind începând cu 11 martie în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, relateaza hotnews.ro.

Astfel, în fiecare zi, voluntari din toţi anii de studiu, organizaţi pe câte două intervale de 5 ore, au suplimentat necesarul de personal şi au preluat o parte din sarcinile administrative ale Direcţiei.

Citeste si: Coronavirus Italia- 475 de morti intr-o singura zi si 4207 cazuri noi

Citeste si: Coronavirus Romania- Mai putine metrouri. Metrorex anunta reducerea numarului de trenuri pe toate magistralele

Citeste si: Rusia a lansat ”o campanie media de dezinformare semnificativă” împotriva Occidentului, pentru a înrăutăţi impactul coronavirusului

 

Citește-ne pe
Citește și:

"Roxana si Bianca, pensionarele emisiunii"! Roxana, in lacrimi dupa un nou atac dur al lui Turcu!

Accident grav pe șoselele din România: 3 mașini au fost implicate. Traficul este BLOCAT

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Roxana a plecat din emisiune dupa un scandal cu Turcu! Ce s-a intamplat

Andreea Oprica, scandal urias cu Sergio: "Te-ai deschis in fata lui frati-miu"! Urmareste o editie incendiara "Puterea dragostei" JOI, de la 11:00 si 17:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies