Ministerul Apararii Nationale face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus. Cand va fi gata si ce dotari are

Ministerul Apărării Naționale instalează un spital mobil containerizat de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus.


In articol:

Potrivit MApN, formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare, relateaza hotnews.ro.

Lucrările au început miercuri, iar spitalul mobil va fi operațional administrativ în cinci zile, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

Citeste si: Experiment reusit in Italia! Un orasel italian nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus in urma unui experiment

Citeste si: Coronavirus România: Peste 200 de studenți de la Medicină s-au înscris voluntari ca să-i ajute pe medici

Citeste si: Coronavirus Romania - Mai putine metrouri. Metrorex anunta reducerea numarului de trenuri pe toate magistralele

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate