Cod galben și portocaliu de vreme rea. Ce se întâmplă cu vremea în orele următoare. Prognoza meteo ANM miercuri, 11 ianuarie 2023

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 11 ianuarie 2023

Sursa: freepik.com

Vremea va fi în continuare mohorâtă la nivelul întregii țări, iar pentru ziua de miercuri, meteorologii au emis avertizări meteo cod galben și portocaliu de vreme rea. Ce fenomene sunt așteptate?

Vremea se strică la nivelul întregii țări, astfel că ziua de miercuri va aduce precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 11 ianuarie 2023. 

Prognoza meteo ANM miercuri, 11 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Pentru ziua de miercuri, 11 ianuarie 2023, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme închisă în toate zonele țării.

Până la ora 22:00 este în vigoare o avertizare meteo cod galben de precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ și intensificări ale vântului. Codul galben vizează nordul Olteniei, local Muntenia, precum și sud-vestul Moldovei. În aceste zone vor fi ploi întreaga zi și se vor înregistra cantități însemnate de apă ce pot depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. 

În zonele înalte de munte ale Carpaților Meridionali, dar și în sudul Carpaților Orientali va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va sufla cu putere, mai ales în zonele înalte de munte, la rafală atingând viteze de până la 70...90 km/h.

Tot până miercuri seară, la ora 22:00, este în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de vreme rea. În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița sunt anunțate precipitații abundente, care pot depăși 50...60 l/mp. Meteorologii anunță că va fi vorba despre ploi în zonele joase de relief, în timp ce la altitudini în general de peste 1000 m, se va depune strat consistent de zăpadă. 

Din punct de vedere termic, meteorologii anunță că temperaturile vor mai scădea față de zilele precedente, dar în continuare se vor situa peste valorile normale. Se anunță maxime de 2 până la 10 grade, în timp ce minimele din noaptea de miercuri spre joi vor fi cuprinse între -5 și 6 grade. 

Citește și: Prognoza meteo ianuarie 2023. Cum va fi vremea în ianuarie și când sunt anunțate ninsori

Vremea în București miercuri, 11 ianuarie 2023

În Capitală, meteorologii anunță o nouă zi cu vreme mohorâtă și o temperatură maximă în scădere față de ziua precedentă. Miercuri cerul va fi noros și va ploua, iar maxima din termometre va urca până la 8 grade. În timpul nopții vor mai fi perioade cu ploaie, iar minima se va situa în jurul valorii de 2 grade. 

Vremea în minivacanța de Mica Unire: Prognoza meteo pentru perioada 21-24 ianuarie 2023

Vremea în Brașov miercuri, 11 ianuarie 2023

Vremea va fi urâtă și la Brașov la mijlocul acestei săptămâni. Astfel, meteorologii anunță ploi în timpul zilei și precipitații sub formă de ninsoare la altitudini mari. Temperatura se va afla în scădere, astfel că este anunțată o maximă de 6 grade. În noaptea de miercuri spre joi, vor mai fi câteva averse și se va înregistra o minimă de 1 grad. 

Vremea în Constanța miercuri, 11 ianuarie 2023

Se anunță vreme închisă și la Constanța, cu ploi și o temperatură maximă de 10 grade. Cerul va rămâne acoperit de nori și vor mai fi averse și după lăsarea serii, iar minima va fi de 6 grade în timpul nopții. 

Citește și: Viscol istoric în SUA! Temperaturile pot ajunge până la -45 de grade Celsius. S-a inaugurat stare de urgență în șapte state

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies