Clădirile din România au fost colorate în portocaliu de Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 nov 2023, 00:40

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului s-a sărbătorit ieri

Sursa: Facebook Asociația Magic

Această inițiativă a avut ca motiv susținerea persoanelor ce se luptă cu acest diagnostic incurabil.

Ieri a fost Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, iar numeroase clădiri din România au fost colorate în portocaliu.

Citește și: Legătura neașteptată dintre Vlăduța Lupău, Adi Rus și Culiță Sterp! „Băiatul meu din prima căsătorie, l-am făcut la 14 ani”

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului s-a sărbătorit ieri

Ieri s-a sărbătorit Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului, iar cu ocazia acestui eveniment, 43 de clădiri din București, dar și din alte șapte orașe au fost luminate

cu portocaliu. Această iluminare arată susținerea persoanelor ce se luptă cu cancer, dar și atenționarea oamenilor asupra modurilor în care acest diagnostic schimbă viața oamenilor și a familiilor.

,,Ne unim vocile practic, într-un mesaj de solidaritate atât pentru a încuraja oamenii care se luptă cu cancerul, dar și de conștientizare că este o boală care din păcate crește în incidență și că există masuri de prevenție. La

noi în țară încă este nevoie să ajungem mai repede la doctor. Atât copiii, cât și adulții. Cu cât este depistat mai repede și cu cât se intervine mai devreme prin tratamentele care ne stau azi la dispoziție. Cu atât avem mai multe șanse de vindecare.”
, a declarat organizatorul evenimentului, Corina Banu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Calendar Ortodox 6 februarie 2023: Ce sărbătoare este luni? Rugăciune pentru tămăduirea neputinţele sufleteşti şi trupeşti

Cancerul ia tot mai multe vieți

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din întreaga lume și chiar prima cauză de deces a copiilor și a adolescenților. Pe întreg globul, peste 10 milioane de oameni mor din cauza cancerului, asta înseamnă mai mult decât persoanele ce își pierd viața de HIV sau SIDA, malarie şi tuberculoză, la un loc. 

În fiecare an, peste 300.000 de cazuri noi sunt înregistrate în cazul copiilor între 0 şi 19 ani, iar până în anul 2035, Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că acestea ar putea să se dubleze. Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului este un eveniment ce se celebrează în fiecare an, la data de 4 februarie. Acesta a fost organizat pentru prima dată în anul 2006.

Citește și: Horoscop zilnic marți, 7 februarie 2023. Zodia care va avea de pierdut dacă nu va renunța la orgoliu

Surse: Facebook Asociația Magic, observatornews.ro 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!