Ce trebuie să faci mâine, de Sfinții Mihai și Gavriil, pentru a avea noroc tot anul! Mare grijă să nu încalci regulile sfinte

,

Este sărbătoare cu cruce roșie pe 8 noiembrie în calendarul ortodox.


In articol:

Este ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, o zi marcată de o serie de tradiții și de obiceiuri. Această zi este extrem de importantă pentru creștinii din România, iar pe 8 noiembrie nu e bine să ne certăm cu cei din jur, să facem curățenie ori să spălăm haine sau să muncim.

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli, cu referire la sfântul Mihail și sfântul Gabriel (și la arhanghelul Rafael în calendarul occidental), este fixată în calendarul bizantin pe 8 noiembrie, iar în cel latin pe 29 septembrie.

Ce să faci de Sfinții Mihai și Gavriil ca să îți meargă bine tot restul anului

Sfinții Mihail și Gavriil se numără printre cei mai importanți sfinți din calendarul ortodox, așadar trebuie cinstiți așa cum se cuvine. Arhanghelul Gavriil este cel care le-a adus lui Ioachim şi Anei vestea zămislirii Fecioarei Maria, așa că este considerat un înger care aduce vești bune atunci când avem nevoie de ele.

Arhanghelul Mihai este cel care deține cheile Raiului. Se spune că acest înger stă la picioarele oamenilor bolnavi dacă acești vor trăi în continuare, sau la capul lor dacă își vor da sufletul. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci astăzi este să aprinzi lumânări atțt pentru cei vii, cât și pentru cei trecuți în neființă.

De asemenea în aceast zi nu este indicat să faci treabă în gospodărie sau curățenie în casă, pentru că este mare păcat.

Citeste si: Salariu mărit 2019. Sute de mii de români primesc bani în plus- Creștere cu 25%

Este o zi care trebuie cinstită doar prin rugăciune si odihnă. Nu se face nici mâncare și nici nu se spală rufe.

Rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavriil

Iată și rugăciunea care se spune pe 8 noiembrie către cei doi arhangheli:

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește nu), să-l scoată din mâna vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi! O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu, (se rostește numele celui care se roagă). Arhanghele Mihail, căpetenia cetelor îngereşti, voievod al puterilor cereşti, al heruvimilor, al serafimilor şi al tuturor îngerilor, fii mie păzitor, ajutătorla nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni.

Izbăveşte-mă, mare Arhanghel, de toate înşelăciunile viclene ale diavolului şi auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă), care mă rog ţie şi chem numele tău cel sfânt. Grăbeşte-te spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea! Pe toţi cei ce-mi stau împotrivă biruieşte-i cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinţilor îngeri şi cu ale Sfinţilor Apostoli”.

Sfinții Mihai și Gavriil
Sfinții Mihai și Gavriil

Citeste si: Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Pe cine cinstesc românii

Citeste si: Sărbătoare 5 noiembrie. Cine este pomenit în Calendarul ortodox

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Pe cine cinstesc românii

VIDEO - Francezii nu sunt impresionați: al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva vaccinării şi paşaportului sanitar

Anamaria Prodan e în stare de șoc ! Soția lui Laurențiu Reghecampf apare într-un dosar DNA. Ce se spune despre ea

Se dau bani! Ajutoare in fiecare luna pentru romani. Ce sa faci ca sa iei banii

Pensii si salarii, anuntul oficial. Noul ministru al Muncii: "nu se taie pensiile si salariile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies