Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Pe cine cinstesc românii

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Pe cine cinstesc românii

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. În fiecare an la această dată este mare sărbătoare la români. Pe data de 7 noiembrie este bine să spui o rugăciune specială pentru bunicii tăi care mai sunt în viață, dar și pentru cei care au plecat dintre noi.


In articol:

 

În această zi sunt prăznuiți în calendarul ortodox Sfinţii 33 de mucenici din Melitina. Printre ei se numără și Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galisiei, așa că dacă ai în familie un membru cu numele de Lazăr, este un moment bun să-i spui „La mulți ani”.

Citeste si: Horoscop 07 noiembrie: O zodie este in pragul DISPERARII!

Citeste si: Rugăciune puternică. Ruga către Iisus Hristos, de rostit la începutul săptămânii

Citeste si: Paul, fiul regretatului Leo Iorga, prima reactie dupa ce tatal lui s-a stins din viata! Iata ce mesaj a publicat tanarul pe contul lui de socializare!

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Sfinții 33 de mucenici din Melitina se numeau: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus și Amonitus. Aceștia au primit, în anul 298, moarte mucenicească, împreună cu Ieron.

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Pe cine cinstesc românii

Sfinții 33 de mucenici din Melitina și-au declarat credinţa în Hristos până în ziua morții. Unul singur, Victor, rudă cu Ieron, s-a lepădat de Hristos.

Citeste si: Rugăciune vindecare boală. Rugă puternică pentru sănătate

Calendar creștin ortodox 7 noiembrie. Rugăciune pentru bunici

"Doamne, te rog pentru bunicii mei si pentru mine. Da-le sanatate si bucurie, ca sa-si poata strabate cu seninatate anii senectutii, inconjurati de iubirea noastra. Te rog sa-mi dai putere sa nu ma las prins de preocuparile mele, ci sa gasesc intotdeauna timp ca sa-i vizitez, sa le fiu aproape, sa-i ajut in nevoile lor si sa nu-i las singuri. Amin".

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate