Ce se intampla in lumea auditorilor de top. Mare scandal!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 sep 2022, 15:56

Ce se intampla in lumea auditorilor de top. Mare scandal!

Sursa: PixaBay

Dacă cel mai mare antrenament al unui contabil este reprezentat de calculul cifrelor, Ernst & Young ar putea încerca în curând

Dacă cel mai mare antrenament al unui contabil este reprezentat de calculul cifrelor, Ernst & Young ar putea încerca în curând echivalentul unei ridicări complete de greutăți în timp ce încearcă să își rezolve propriile afaceri.

In aceasta toamna, EY a anunțat un plan revoluționar de desființare a propriei companii, îmbogățindu-și partenerii și modificând, în același timp, cursul industriei globale de contabilitate.

Fa-l sa conteze!

A fost o lume crudă a contabilității de angajamente în ultima vreme pentru cei patru mari auditori- EY, Deloitte, KPMG și PwC. Împreună, aceștia auditează 66% din toate companiile publice cu o capitalizare bursieră de 75 de milioane de dolari sau mai mare, potrivit Audit Analytics, dar au fost supuși unei analize colective din partea autorităților de reglementare cu privire la modul în care își conduc afacerile de contabilitate și consultanță fără a intra în conflicte de interese.

Toate cele patru firme au plătit amenzi către SEC începând din 2014 pentru a soluționa acuzațiile că au încălcat regulile de independență a auditului, iar EY a făcut acest lucru de două ori.

Autoritatile isi baga nasul

Prăbușirea constructorului Carillion, auditat de KPMG, și a retailerului BHS, auditat de PwC, în Marea Britanie, și a Wirecard, auditat de EY, în Germania, a adus un plus de căldură din partea autorităților de reglementare internaționale.

În 2020, autoritățile britanice au ordonat celor patru mari să își despartă activitățile de audit până la jumătatea anului. EY este prima care a îmbrățișat ideea, dar procesul este la fel de complicat ca o formulă Excel complicata.

EY funcționează ca o rețea de firme naționale membre în 150 de țări, unde partenerii vor vota pe parcursul a mai multor luni dacă vor transforma firma lor cu venituri de 45 de miliarde de dolari în "două organizații distincte și multidisciplinare".

Sursele au declarat pentru Financial Times că planul EY presupune o creștere anuală rapidă a veniturilor în ambele noi afaceri- până la 7% la activitatea de audit și 18% la cea de consultanță.

În schimbul asumării riscului de a diviza afacerea, cei 13.000 de parteneri ai firmei se pot aștepta să fie recompensați cu sume de ordinul a milioane de dolari. EY plănuiește să plătească această sumă prin strângerea a 11 miliarde de dolari prin vânzarea unei participații de 15% din compania de consultanță prin intermediul unei oferte publice inițiale și prin împrumuturi de 18 miliarde de dolari.

Dacă propunerea va avea succes, EY se va confrunta cu sarcina herculeană de a-și împărți infrastructura IT, resursele umane, birourile fizice și nenumăratele alte resurse din întreaga lume.

Profituri record in Big Four

Cele patru mari firme sunt într-o situație financiară excelentă, cu o creștere puternică în ciuda turbulențelor de pe piață. Deloitte a anunțat joi că a obținut un profit record de 59 de miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat în luna mai, în creștere față de 50 de miliarde de dolari anul trecut. De asemenea, EY a realizat un venit record de 45 de miliarde de dolari în ultimul său an fiscal, în creștere de la 40 de miliarde de dolari. Acesta este probabil unul dintre motivele principale pentru care Deloitte, KPMG și PwC au rămas împotriva planurilor de divizare. Ei încă vor să fie auditorii cei mai buni.

Lucruri pe care nu le stiai despre Lenny Kravitz! Povestile din spatele fiecarei melodii, spuse chiar de artist

Citeste si: Calculator pensii. Află suma pe care o vei primi la momentul pensiei. Formula de calcul folosită pentru românii cotizați la fondurile private

Citeste si: Scădere dramatică la bursa din Moscova! Este cel mai mic nivel de când a debutat războiul dintre Rusia și Ucraina

Citeste si: Se fac angajări în Marea Britanie. Peste 275.000 de posturi ar putea fi ocupate de străini în perioada următoare. Ce domenii sunt vizate

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies