Vești importante pentru românii care dețin repartitoare de căldură! Ce se întâmplă până în anul 2027

Author: Lavinia Medrea

Vești importante pentru românii care dețin repartitoare de căldură! Ce se întâmplă până în anul 2027

Sursa: PixaBay

Toți românii care dețin repartitoare de căldură trebuie să știe ce îi așteaptă până în anul 2027. Iată toate detaliile!

Românii care au repartitoare de căldură trebuie să ia la cunoștință noul proiect de ordonanță ce se află la avizarea Consiliului Economic și Social conform căruia, până în anul 2027, toate repartitoarele de căldură din blocuri vor trebui să aibă opțiunea de citire de la distanță.

Odată ce anul 2022 se termină, vor fi instalate exclusiv dispozitive de acest fel.

Românii care au repartitoare de căldură trebuie să dețină opțiunea de citire la distanță

Începând cu finalul acestui an, vor fi instalate doar  repartitoare de căldură  care permit citirea de la distanță. Românii care au deja repartitoare de căldură, dar care nu pot fi citite de la distanță, vor fi nevoiți să le schimbe cu dispozitivele conforme.

Măsura a fost adoptată într-un proiect de lege dar, recent, a fost transformată în proiect OUG, dovadă că autoritățile vor să introducă legea cât mai devreme.

Toții românii care dețin repartitoare de căldură trebuie să permită citirea de la distanță, altfel vor trebui schimbate, în caz că funcția nu există. Timpul de schimbare este până în anul 2027.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citeste si: Noi schimbări în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Ce persoane vor plăti mai puțin

Măsura va fi adoptată la finalul acestui an, când se vor instala doar repartitoare care permit citirea de la distanță.

La mulți ani, maestre. George Mihăiță a împlinit 74 de ani

Până în 2027 vor exista doar repartitoare de căldură cu citire de la distanță

„În măsura în care este posibil din punct de vedere tehnic, rezonabil din punct de vedere financiar şi proporţional în raport cu economiile de energie potenţiale, consumatorii finali de gaze naturale, încălzire centralizată, răcire centralizată şi apă caldă menajeră sunt dotaţi cu contoare individuale la preţuri competitive, la care vor avea acces digitalizat, care reflectă exact consumul real de energie al consumatorilor finali şi

care furnizează informaţii despre nivelul și profilul de consum, despre timpul efectiv de utilizare”, se arată în primă fază a viitoarei ordonanțe.

Citeste si: Ce taxe ar putea fi eliminate în 2023. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunare, începând cu anul viitor

Pe lângă asta, proiect mai decide și faptul că în imobilele condomiciliu și în clădirile mixte, este obligatorie instalarea contoarelor individuale până pe data de 31 decembrie a anului acestuia, pentru a se individualiza costurile la energie pentru încălzirea sau răcirea apei din fiecare apartament.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies