Este oficial! S-a schimbat legea în Parlament! Ce sunt obligați să facă cetățenii care stau la bloc

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 sep 2022, 03:55

Este oficial! S-a schimbat legea în Parlament! Ce sunt obligați să facă cetățenii care stau la bloc

Sursa: PixaBay

Camera Deputaților a hotărât, marți, să amâne obligativitatea montării repartitoarelor în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie până la 31 decembrie 2022.

Camera Deputaţilor a hotărât să amâne până la 31 decembrie 2022 obligativitatea montării repartitoarelor în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie.

S-a schimbat legea în Parlament! Ce trebuie să facă oamenii care stau la bloc

S-a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.184/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.121/2014 privind eficienţa energetică, cu amendamente. S-au înregistrat 264 voturi „pentru”, 25 „împotrivă” şi patru abţineri.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

Citeste si: Legea consumatorului vulnerabil a fost modificată. Până când pot depune românii cererile pentru ajutoarele la încălzire

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, spune proiectul de Lege.

Preț benzină și motorină luni, 19 decembrie 2022. Cel mai bun preț la carburanți, la început de săptămână

Repartitoarele generează costuri mult mai scumpe

În Legea 121/2014 se arăta că aceste repartitoare ar fi trebuit montate până la 31 decembrie 2021. Amendamentul votat a fost susținut de Comisia pentru industrii din Camera Deputaților pentru a nu îngreuna situația locuitorilor de la bloc în contextul creșterii prețurilor la gaze și energie electrică.

Citeste si: Locuiesti la bloc? Legea te OBLIGA sa-ti montezi repartitor!

„Amendamentul de amânare a obligativităţii montării de repartitoare pentru românii care sunt în sisteme centralizate de încălzire este un amendament pe care l-am depus şi a fost susţinut de întreaga Comisie pentru industrii.

În contextul creşterii preţurilor şi la energie, şi la gaze este important să nu impunem costuri suplimentare pe umerii românilor şi iată că montarea acestor repartitoare ar genera costuri în plus şi mai ales nemontarea lor ar fi generat amenzi între 500 şi 1.000 de lei”, a declarat deputatul USR, Cristina Prun.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies