Ce se întâmplă cu repartitoarele de căldură. Informații de ultimă oră pentru toți românii care stau la bloc

Author: Diana Tilă
Actualizat: 09 aug 2022, 01:50

 Informații de ultimă oră pentru toți românii care stau la bloc

Sursa: PixaBay

Veste uriașă pentru românii care stau la bloc. Cei care nu au apucat să-și monteze repartitoarele pentru încălzire şi apă caldă ar putea avea parte de o surpriză imensă.

Mai mulţi parlamentari de la USR au depus un proiect de lege, pentru a ajuta românii care nu au apucat să-și monteze  repartitoarele pentru încălzire şi apă caldă.

Citeste si: Oficial! Anunț de ultimă oră pentru românii care locuiesc la bloc! Ce pățești dacă rămâi în URMĂ cu întreținerea

Ce se întâmplă cu repartitoarele de căldură

Parlamentarii de la USR, Silvia Dinică, Cristina Prună şi Cristian Bordei, au depus un proiect de lege privind amânarea termenului limită pentru monatarea repartitoarelor de căldură.

Semnatari vor amânarea cu un an a termenului limită de montare a repartitoarelor pentru măsurarea consumului de energie pentru încălzire, răcire şi apă caldă.

Parlamentarii au luat această decizie, deoarece până la 31 decembrie 2021, ar trebui finalizată montarea de repartitoare pentru individualizarea consumului la nivelul fiecărui apartament din blocurile racordate la sisteme centralizate de alimentare cu energie termică.

Citeste si: Se anunță o lovitură cruntă pentru cei cu centrale termice de apartament! Ce urmează să se întâmple în curând

Senatoarea USR Silvia Dinică a declarat că reglementarea, în această formă, şi timpul scurt vor provoca o scumpire a repartitoarelor din cauza cererii sporite brusc.

„Oricărui consumator vulnerabil îi va fi greu să se conformeze până la termenul prevăzut de lege, mai ales că urmează primele facturi cu preţuri mărite la încălzire, apă caldă, energie electrică. Situaţia este una deosebit de urgentă”, a spus Silvia Dinică.

La mulți ani, maestre. George Mihăiță a împlinit 74 de ani

Cum explică USR nevoia de a da lege în sprijinul celor care stau la bloc

Deputatul USR Cristina Prună, a menţionat că actul normativ trebuie adoptat cât mai repede, pentru că termenul limită se apropie, iar oamenii nu mai au timpul necesar și de aceea este nevoie de o amânare.

„În această perioadă imprevizibilă trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru a reduce facturile românilor, nu să le adăugăm costuri de sute de lei în plus la plată în următoarea lună. Din acest motiv este nevoie ca proiectul USR de amânare cu un an a termenului, respectiv până la data de 31 decembrie 2022, să fie adoptat cât mai repede, pentru a nu pune presiune suplimentară pe românii conectaţi la sistemele centralizate în care şi aşa nu s-a investit de zeci de ani”, a afirmat Prună

Potrivit Capital.ro, proiectul USR, care modifică şi completează Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, a fost înregistrat marți, 9 noiembrie, în Senatul României, care îl va dezbate în calitate de primă Cameră. Iniţiativa va reduce impactul financiar pentru consumatori, în contextul dificil de pe piaţa de energie şi, totodată, va oferi consumatorilor timp suficient să intre în legalitate şi să obţină cele mai bune oferte din punctul de vedere al raportului calitate/preţ, conchide sursa menţionată.

 

Taguri:

Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies