Vom avea probleme cu căldura și iarna aceasta. Care este cea mai vulnerabilă zonă din Capitală

,
calorifer
Vom avea probleme cu căldura și iarna aceasta[Sursa foto: PixaBay]

Bucureștenii vor avea probleme în această iarnă cu apa caldă și căldura. Anunțul făcut de directorul Termoenergetica.


In articol:

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat pentru Digi24 că și în această iarnă, bucureștenii vor avea probleme cu apa caldă și căldura.

Citeste si: Noi avarii grave la reteaua de termoficare din Capitala! Sute de blocuri nu au apa calda! Iata ce sectoare sunt afectate si cand se va remedia situatia!

Vom avea probleme cu căldura și iarna aceasta

Claudiu Crețu a precizat că rețeaua de termoficare e veche, iar anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte, dintr-o rețea de 1.000 de kilometri.

„Din păcate, având o rețea care are zeci de ani, vor fi probleme pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede. Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizați astfel încât să intervenim și să diminuăm disconfortul cât este posibil. Avem echipe pregătite care să intervină acolo unde apar avarii majore”, a spus Crețu.

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a mai dezvăluit că alți 200 de kilometri de conducte vor fi schimbați prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„Sunt sute de kilometri care trebuie înlocuiți, este nevoie de investiții, este nevoie de finanțări consistente. S-a semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conductă din fonduri europene, așteptăm licitațiile pe care le organizează Primăria Capitalei astfel încât anii viitori să putem moderniza acest sistem de conducte pentru a nu mai avea probleme.

Sistemul are 1.000 de kilometri, vă dați seama de ce lucrări de amploare e nevoie pentru a-l pune în ordine”, a adăugat el.

Citeste si: REACTIA Primarului Nicusor Dan dupa ce s-a zvonit ca Bucurestiul risca sa ramana fara apa calda si caldura, din cauza scandului urias dintre ELCEN si Termoenergetica!

Cea mai vulnerabilă zonă din Capitală este cea de nord-est, care include cartierele Colentina și Fundeni.

„Este capăt de rețea. Energia termică trebuie să ajungă tocmai de la CET Sud”, a explicat el.

Anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte, dintr-o rețea de 1.000 de kilometri.

Luni, 20 septembrie, termoenergetica a început probele pentru furnizarea căldurii în București. Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Bucureştiului, iar data exactă pentru fiecare zonă va fi afișată la scara fiecărui bloc.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, vrea ca amenzile date pentru necompletarea formularului de intrare în ţară (PLF) să fie anulate, iar banii deja plătiţi să fie returnați

Fermele europene continuă să se închidă, avertismentul experților: Prețul cărnii de porc va crește dramatic

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Ce i-a spus Adela soțului ei în mesajul de adio. Polițista care s-a sinucis în gara din Strehaia și-a închis imediat telefonul

Când scăpăm de pandemie şi de restricţii. Anunțul lui Adrian Marinescu: "Va fi ultima strigare"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies