Căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul?

coronavirus

Oamenii de știință încearcă să elucideze „misterul': căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul?

Noul coronavirus ne trece prin… foc și gheață. Oamenii de știință încearcă să elucideze „misterul': căldura extremă sau frigul ucid coronavirusul? Ori supraviețuiește și se răspândește indiferent că e caniculă sau ger?

Coronavirusul a dat peste cap viața întregii planete și toți suntem avizi să aflăm ce se poate face pentru ca riscul de îmbolnăvire de COVID-19 să fie redus. Experții încă încearcă să deslușească modul în care virusul supraviețuiește și se răspândește, inclusiv modul în care temperatura afectează acest proces. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care le pot înțelege pe baza datelor actuale și a ceea ce se știe despre alte virsuri deja cunoscute.

Expunerea la soare nu va elimina coronavirusul. Este prima certitudine pe care o au cercetătorii. Temperaturile ridicate nu au niciun efect asupra virusului și nicio regiune a lumii nu prezintă un risc mai mic decât alta datorită climei sale. Potrivit experților Organizației Mondiale a Sănătății, cu coronavirus se pot infecta inclusiv locuitorii țărilor cu climă caldă. Exemple sunt Brazilia, India, Peru, Arabia Saudită, Ecuador, Emiratele Arabe, Indonezia, Australia, Filipine… A „picat' chiar și teoria potrivit căreia virusul ar avea o durată de viață mai scurtă în condiții de umiditate.

Citește continuarea pe avantaje.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate