Noi schimbări în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Ce persoane vor plăti mai puțin

,
plafonarea-prețurilor-energie

Noi schimbări în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Ce persoane vor plăti mai puțin

[Sursa foto: Istock]

Plafonarea prețurilor la energie este disponibilă pentru mai multe persoane. Astăzi, 27 septembrie, Senatul a adoptat o Ordonanță de Urgență în ceea ce privește compensarea prețurilor la energie electrică.

Astăzi, 27 septembrie, Senatul a adoptat Ordonanța de Urgență 119/2022 cu privire la plafonarea și compensarea prețurilor la energie.

În urma acestei decizii, mai multe persoane vor beneficia de reducerea de preț.

Plafonarea prețurilor la energie este disponibilă pentru mai multe categorii de persoane

Plafonarea prețurilor la energie este valabilă până anul viitor, pe data de 31 august. În ceea ce privește noua Ordonanță de Urgență, au fost înregistrate 36 de abțineri și 84 de voturi favorabile.

Așadar, plafonarea prețurilor la energie electrică va fi disponibilă și pentru: biserici, Metrorex și farmacii. În continuare, plafonarea se va raporta atât la consumul de anul acesta, cât și la consumul de anul trecut.

De asemenea, familiile care au cel puțin trei copii nu vor avea o limită de consum, dar cu condiția ca aceștia să fie elevi.

Citeste si: Peste 600 de blocuri din trei sectoare din București vor rămâne fără apă caldă până pe 1 octombrie, din cauza unor avarii! Care sunt zonele vizate

În cazul consumatorilor casnici care au un consum lunar de maximum 100 kw/h, aceștia vor plăti 0,68 lei/kWh. În ceea ce privește consumatorii casnici care au un consum lunar între 100 și 255 de kW/h, aceștia vor plăti 0,80 de lei/kWh.

plafonarea-prețurilor-energie

Noi schimbări în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Ce persoane vor plăti mai puțin

[Sursa foto: Istock]

Din cauza crizei energetice, companiile încep să își concedieze angajații

Aproximativ 400 de angajați ai Combinatului chimic Chimcomplex Borzești, controlat de Ștefan Vuza, vor rămâne fără loc de muncă.

„Această masură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii Societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geopolitic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările”, este precizat în raportul publicat de companie.

Citeste si: Nicolae Ciucă: Plafonul aprobat pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic este de 185.483.810 euro

Încă din luna martie a anului acesta, compania a anunțat că va trebui să facă anumite restructurări, deoarece îi este destul de greu să facă față creșterilor de preț înregistrate la energie.

Cu toate acestea, compania anunțase că angajații săi sunt importanți și că încearcă să îi protejeze. Însă, dacă prețurile nu se vor domoli și dacă vor mai crea probleme companiei, vor trebui să facă anumite schimbări.

„Angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic”, a mai anunțat compania.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune pentru șoferi! Compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților, valabilă încă trei luni

Elon Musk schimbă politica: Twitter nu va mai lua măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19

Vești bune pentru șoferi! Compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților, valabilă încă trei luni

Ursula von der Leyen, măsuri urgente pentru prețurile la gaze. Care sunt planurile pentru ca europenii să nu înghețe de frig în case la iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies