Vești bune pentru locuitorii din blocuri! Se va investi în pentru mai multe lucrări de renovare

,
Bloc

Vești bune pentru locuitorii din blocuri! Se va investi în pentru mai multe lucrări de renovare

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul de ordonanță al Ministerului Dezvoltării are în vedere noi investiții pentru lucrările de reabilitare a instalațiilor de iluminat din spațiile comune ale blocului, pentru montarea sau înlocuirea sistemelor de ventilație și pentru înlocuirea ascensoarelor sau a instalațiilor electrice și de apă. De asemenea, se vor da bani și pentru lucrările de reabilitare termică.


In articol:

Toate plățile legate de elaborarea documentelor necesare vor primi finanțare și prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Se fac investiții pentru mai multe lucrări de renovare! Anunțul momentului pentru românii care locuiesc la bloc

Bloc

Se fac investiții pentru mai multe lucrări de renovare! Anunțul momentului pentru românii care locuiesc la bloc

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a postat pe 7 ianuarie, un proiect de ordonanță pentru modificarea și completarea OUG nr. 18/2009 legat de creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

„Modificările aduse programului multianual pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe vor conduce la creșterea nivelului de ambiție în ceea ce privește renovarea energetică a acestora, prin obținerea a cel puțin 30% economii de energie primară, prin stabilirea unei liste actualizate a listei de cheltuieli eligibile pentru renovare moderată sau aprofundată și prin creșterea nivelului de ambiție a indicatorilor de performanță pentru proiectele depuse în cadrul programului”, se precizează în documentul Ministerului Dezvoltării.

Ce lucrări de renovare se vor face la nivelul blocurilor de locuințe

  • lucrări care au ca scop asigurarea calității aerului interior prin montarea/ repararea/ înlocuirea instalației de ventilare (inclusiv a spațiilor comune), respectiv prevederea de soluții de ventilare mecanică cu recuperare de căldură cu performanță ridicată, centralizată sau cu unități individuale cu comandă locală sau centralizată;

Citeste si: Centralele termice de apartament, interzise în România? Toți românii trebuie să știe asta

  • lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în spațiile de utilizare comună ale clădirii;
  • montarea de sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
  • implementarea sistemelor de reglare și automatizare a clădirilor/ sistemelor de management a energiei clădirilor (BEM), inclusiv a sistemelor de răcire, care permit gestionarea eficientă a energiei pentru utilizatorii finali;

Citeste si: Ce se întâmplă cu repartitoarele de căldură. Informații de ultimă oră pentru toți românii care stau la bloc

  • pentru clădirile rezidențiale supuse unei renovări majore, cu mai mult de zece locuri de parcare, instalarea infrastructurii de cablare, respectiv conducte pentru cabluri electrice, pentru fiecare loc de parcare, care să permită instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare a vehiculelor electrice.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Legea consumatorului vulnerabil a fost modificată. Până când pot depune românii cererile pentru ajutoarele la încălzire

Scandal sângeros între două femei din Prahova: Polițiștii fac cercetări pentru tentativă de omor

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

ANUNȚUL care afetează milioane de români! Chiriile se scumpesc usturător de mult. Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies