Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

,
Energie

Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Conform premierului Nicolae Ciucă, sectorul energetic este prioritatea Guvernului, astfel că România ar putea deveni independentă energetic în maxim cinci ani. Pe 20 decembrie vor fi prezentate proiecte care vizează dezvoltarea capacităților de extracție și depozitare la nivel național.


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă  a afirmat că sectorul energetic reprezintă o prioritate pentru Guvern.

Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

„Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung, de asemenea, se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depogaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de Guvern, dumnealor să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, astăzi.

Citeste si: Este oficial! S-a schimbat legea în Parlament! Ce sunt obligați să facă cetățenii care stau la bloc

„Ceea

ce doresc să subliniez este faptul că există speranţă să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească cinci ani”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Compania Azomureș oprește temporar producția din cauza prețurilor exagerate la gaze și energie electrică

Energie

Compania Azomureș oprește temporar producția din cauza prețurilor exagerate la gaze și energie electrică

[Sursa foto: PixaBay]

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre compania Azomureş, care a transmis luni că va opri producţia pe o perioadă determinată de timp din cauza preţurilor mari la gaze naturale şi energie electrică. Conform spuselor premierului, nu se mai află alţi mari producători în această situaţie.

Citeste si: Legea consumatorului vulnerabil a fost modificată. Până când pot depune românii cererile pentru ajutoarele la încălzire

„Am discutat această problemă încă de la finele săptămânii trecute, am discutat cu ministrul Energiei, cu ministrul Agriculturii, pentru că producţia de la Azomureş este foarte necesară producătorilor agricoli. Ieri am avut o discuţie pe acest subiect, rămânând ca factorii de răspundere să continue să analizeze care este realitatea, care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producţiei şi, desigur, împreună vom găsi soluţii.

Nu pot să vă spun acum ce vom face pentru că se analizează şi cred că ministrul Energiei poate să dea mai multe detalii tehnice legate de modul în care vom găsi soluţii împreună cu Azomureş să repornească producţia”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Centralele termice de apartament, interzise în România? Toți românii trebuie să știe asta

Pentagonul e realist: 'Va fi dificil ca Rusia să fie scoasă afară din Donbas'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum poți obține ajutor de încălzire? Acte necesare pentru a beneficia de bani de la stat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies