Scădere dramatică la bursa din Moscova! Este cel mai mic nivel de când a debutat războiul dintre Rusia și Ucraina

Author: Lavinia Medrea

Scădere dramatică la bursa din Moscova! Este cel mai mic nivel de când a debutat războiul dintre Rusia și Ucraina

Sursa: Twitter QuickUpdates

Bursa din Moscova a scăzut dramatic luni, 26 septembrie 2022, atingând cel mai mic nivel de la invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, potrivit CNBC.

Indicele MOEX al Rusiei a scăzut cu 6,9%, iar în timpul tranzacţiilor a ajuns până la 7,4%.

Pieţele financiare din Moscova au suferit o scădere generală de când preşedintele Vladimir Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia săptămâna trecută.

Bursa din Moscova a suferit o scădere dramatică

„Din perspectivă macro, principalele implicaţii pentru economia Rusiei ar putea veni prin sancţiuni suplimentare occidentale, presiune crescută asupra finanţelor publice şi probleme mai mari pentru oferta de forţă de muncă a Rusiei”, a explicat Liam Peach, economist senior pentru pieţele emergente la Capital Economics, vineri.

Citeste si: Curs valutar marți, 27 septembrie 2022. Lira sterlină se află în scădere. Ce se întâmplă cu dolarul și moneda europeană

Rusia a anunţat că va convoca 300.000 de rezervişti, după ce Vladimir Putin a decretat stare de mobilizare parțială și Ucraina a recucerit porțiuni mari din teritoriul ei. În prezent, sunt organizate referendumuri în teritorii din estul Ucrainei, în speranța că prezenţa Rusiei în regiune va fi consolidată.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Ce sancțiuni propun Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii

Statele membre ale UE vor ca mai multe bănci ruseşti să fie scoase din sistemul de plăţi SWIFT, senatorii americani vor mai multe sancţiuni cât mai dure pentru limitarea preţului petrolului de către G7, iar UE cere limitarea preţului petrolului.

În acest timp, Liam Peach a arătat că sectorul energetic din Rusia, un pilon cheie al economiei, ar putea fi pus în pericol.

„Convocarea rezerviştilor şi prelungirea conflictului vor avea un cost. Bugetul federal al Rusiei a intrat într-un deficit mare în august şi, pentru ca guvernul să îşi menţină gestionarea prudentă a finanţelor publice, va fi nevoie de majorări de taxe”, a explicat acesta.

O tânără de 22 de ani și-a filmat, din întâmplare, ultimele clipe din viață, înainte să moară într-un avion care s-a prăbușit și a explodat

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 210 de război în Ucraina: Președintele Rusiei, primul „discurs către națiune” de la începutul invaziei. Klaus Iohannis: "România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin"

Adunarea a 300.000 de rezervişti, împreună cu informaţiile legate de mulţi cetăţeni de vârstă militară care fug din ţară pentru a scăpa de recrutare ar putea, de asemenea, să agraveze problemele de atragere a forţei de muncă în Rusia, mai explică economistul

„Cifrele oficiale arată o migraţie totală spre exterior de 216.000 de persoane, în prima jumătate a anului, iar cifrele neoficiale apropie numărul de jumătate de milion. Pentru o ţară cu o populaţie de vârstă activă în scădere, aceasta este o mare pierdere de forţă de muncă şi ar putea înăbuşi perspectivele de creştere ale Rusiei atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu”, a declarat Liam Peach.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies