Ce se întâmplă cu Elena Udrea. Avocatul ei a făcut totul public: "Ar fi rușinea lumii!"

,

Elena Udrea, condamnată definitivă la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, se află în continuare în arest în Bulgaria.


In articol:

Veronel Rădulescu, unul dintre avocații Elenei Udrea, susține că este posibil ca Bulgaria să respingă cererea de extrădare a fostului ministru.

Citeste si: Elena Udrea, mesaj tranșant pentru ministrul Justiției: „Despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți, domnule ministru?”

Vestea momentului despre Elena Udrea! O spune chiar avocatul fostului ministru

Avocatul Elenei Udrea a declarat la România TV că instanța din Bulgaria ar putea respinge solicitarea de predare a fostului ministru către autoritățile din România. 

„Din păcate, Justiția nu se face numai în funcție de lege și de faptele din dosar, ci și de nume, iar în cazul Elenei Udrea este evident că a fost o justiție în funcție de nume. De regulă, amânările de pronunțare se fac într-un termen de 2 săptămâni, instanța se poate pronunța după acest termen, dar ar putea să mai amâne încă o dată pronunțarea.

Am convingerea mea că instanța așteaptă să vadă ce ar mai putea să apară, (…) pentru că este fără logică ordonanța dată de guvern, la propunerea ministrului Justiției, care într-adevăr pune în acord cu decizia Curții Constituționale, dar este tardivă, se aplică numai pentru viitor și, nu în ultimul rând, este neconstituțională și această OUG, pentru că nu poți să ignori voința a milioane de români care au votat într-un anume fel, chiar la propunerea președintelui țării, ca să nu se mai modifice prin ordonanțe legi ale Justiției”, a declarat avocatul.

Citeste si: Elena Udrea a aflat decizia în cazul contestației la condamnarea din Gala Bute! Ce au hotărât astăzi magistrații

De asemenea, Veronel Rădulescu a precizat că Elena Udrea a fost condamnată de către „un complet nespecializat”, din care a făcut parte Florentina Dragomir, care n-a depus jurământ ca judecător.

Avocatul a menționat mai multe nereguli din dosar pe care judecătorii bulgari le-ar fi remarcat în urma examinării cazuri și care ar putea sta la baza amânării deciziei de extrădare a Elenei Udrea.

„În dosarul gala Bute, ea a fost condamnată de un complet nespecializat, din care a făcut parte doamna Florentina Dragomir, care n-a depus jurământ ca judecător.

Pornind de la acest fapt, instanțe din alte state, cum ar fi Grecia, au respins cererile formulate de statul român pe motiv că judecătorul care a dispus în dosarul respectiv nu avea jurământul, este exact aceeași situație și în dosarul Elenei Udrea. (…) De la acea decizie dată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care printre rânduri spune că judecătorii români pot să mai încalce, când vor ei, deciziile CCR, s-a creat un haos și Justiția română a devenit absolut imprevizibilă, nu mai știi cum se aplică legea, respectând deciziile Curți, rerespectându-le, și asta face posibilă această justiției „după nume”.

Să știți că este posibil ca instanța din Bulgaria să respingă cererea statului român de extrădare a Elenei Udrea, din toate motivele pe care le-am invocat. Ar fi rușinea lumii! După ce Grecia, Italia, Germania, Marea Britanie au luat decizii similare, dacă și Bulgaria face asta, chiar mi-ar fi rușine să se întâmple lucrul acesta”, a completat avocatul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus marți, 27 septembrie 2022. A crescut numărul de infectări cu SARS – CoV – 2. Cele mai multe cazuri sunt în București

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum se va da ajutorul de încălzire 2022-2023. Care sunt condițiile pentru a fi beneficiar și ce scădere de preț primești

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies