Elena Udrea a aflat decizia în cazul contestației la condamnarea din Gala Bute! Ce au hotărât astăzi magistrații

,
Elena Udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: Twitter]

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea urma să afle astăzi dacă scapă de condamnarea definitivă din România în Gala Bute.


In articol:

UPDATE Judecătorii au amânat decizia în cazul contestației Elenei Udrea față de decizia definitivă în dosarul Gala Bute

Judecătorii au amânat până pe 23 mai o decizie în cazul contestației pe care a depus-o Elena Udrea la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) față de sentința definitivă din Gala Bute.

Tot astăzi s-a judecat la Înalta Curte și recursul lui Rudel Obreja. Judecătorii au decis să respingă recursul fostului boxer.

„Respinge cererea formulată de recurentul condamnat Obreja Rudel privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019, pronunţate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 mai 2022. Amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 23 mai 2022, ora 13:00 (n.r.: în privința cererii Elenei Udrea)”, au decis magistrații.

Deși șansele par reduse ca judecătorii să schimbe decizia luată în România, avocatul Elenei Udrea spune că sunt „şanse 50%-50%” legat de recursul în casaţie depus de fostul ministru împotriva condamnării.

Avocatul Elenei Udrea a precizat că judecătorii de la Sofia au aşteptat amânarea procedurii de extrădare pentru data de 18 mai pentru a vedea ce se întâmplă cu recursul în casaţie din România. 

„Au şi ei reţinerile lor, şi le e greu să valideze toate inadvertenţele care există în deciziile judecătorilor români”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, citat de Libertatea.

Procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-ar putea încheia astăzi, chiar dacă Elena Udrea nu este prezentă la proces.

„Teoretic, orice este posibil. Nu este obligatorie prezenţa ei în sala de judecată.

De altfel, din 2019, de când se judecă recursul în casaţie, Elena Udrea nu a venit niciodată la proces”, a mai declarat Veronel Rădulescu pentru sursa citată.

Elena Udrea condamnată

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute

[Sursa foto: Twitter]

Elena Udrea și-a contestat extrădarea: "Sunt arestată ilegal"

Elena Udrea, care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în Gala Bute, susține că arestarea ei este ilegală.

„Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României

şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public. Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, a transmis Elena Udrea, prin intermediul iubitului ei, Adrian Alexandrov, care a publicat mesajul pe pagina lui de Facebook.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ÎCCJ) a decis definitiv în aprilie 2022 că Elena Udrea trebuie să execute o pedeapsă de 6 ani la închisoare în Gala Bute.

În același dosar au mai fost condamnați fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, la 5 ani de închisoare cu executare, şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit o pedeapsă de 3 ani de închisare cu executare.

Au mai fost condamnați în Dosarul Gala Bute Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea)- un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării)- 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii)- 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme)- doi ani şi şase luni cu suspendare.  

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria câteva zile. Instanța a amânat decizia cu privire la extrădare

Sorin Cîmpeanu pune presiune: Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Elena Udrea și-a contestat extrădarea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies