Ce riscă rușii care sunt chemați în armată și nu se conformează ordinului de mobilizare

,
mobilizare rusia

Săptămâna trecuta, Vladimir Putin a anunțat ,,mobilizare parțială" a peste 300.000 de bărbați

[Sursa foto: PixaBay]

Săptămâna trecuta, Vladimir Putin a anunțat ,,mobilizare parțială” a cel puțin 300.000 de oameni pentru a fi trimiși în ajutorul celor ce luptă împotriva Ucrainei.

Mobilizarea a cauzat plecarea din țară a multor bărbați până în momentul în care Vladimir Putin va declara ,,mobilizare generală”.

Citește si: Patriarhul Kirill, promisiune uluitoare pentru rușii care pleacă la război: ,,Acest sacrificiu spală toate păcatele”

Bărbații ruși cu vârste între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara, conform ordinului dat de liderul de la Kremlin

mobilizare rusia

Bărbați ruși blochează frontierele în dorința de a scăpa de mobilizarea lui Vladimir Putin

[Sursa foto: PixaBay]

Vladimir Putin a anunțat că doar militarii în rezervă for fi încorporați, mai ales cei ce au experiență, dar cu toate acestea, soldații vor avea parte de un instructaj înainte de a pleca în război.

„În această situație consider că este necesar să iau următoarea decizie, pe care o consider adecvată în totalitate pentru amenințarea cu care ne confruntăm. Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării pentru decretarea mobilizării parțiale în Federația Rusă. Subliniez că este mobilizare parțială”, a spus Vladimir Putin.

Putin își dorește ca cel puțin 300.000 de ruși ce au făcut serviciu militar să își apere țara în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Ucraina.

Decizia liderului de la Kremlin de a ordona prima mobilizare de la Al Doilea Război Mondial a generat proteste în toată Rusia.

Rușii ce doreau să scape din țară au ajuns să aglomereze frontierele, iar bilete de avion către destinații din Armenia, Turcia și Azerbaidjan, adică țările vecine Rusiei pentru care cetățenii ruși nu au nevoie de viză, s-au epuizat rapid.

Rușii nu mai au unde să fugă, mai ales că patru dintre cele cinci țări membre UE care se învecinează cu Rusia au anunțat că nu vor mai permite rușilor să intre pe teritoriul lor folosind vize turistice.

Citește si: LIVE UPDATE Ziua 215 de război în Ucraina. Aliatul lui Putin, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul de mercenari Wagner 

Ce riscă rușii care nu se conformează ordinului de mobilizare

mobilizare rusia

Rușii ce nu se supun ordinului pot primi 3 ani de închisoare

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentarii ruși au adoptat un proiect de lege care cuprinde pedepsele pentru dezertarea și predarea voluntară în timp de război. Potrivit legii, rușii riscă acum o pedeapsă de până la 10 ani pentru dezertare și de până la 15 ani pentru jaf în timpul conflictului armat.

Un alt amendament introduce o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani pentru cei care refuză să meargă la luptă sau să îndeplinească ordinul unui ofițer.

Citește si: Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

Surse: digi24.ro, stirileprotv.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus luni, 26 septembrie 2022. Câte cazuri noi de coronavirus au fost anunțate de Ministerul Sănătății la început de săptămână

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie: zonele în care vom avea zăpadă

Bilanț coronavirus luni, 26 septembrie 2022. Câte cazuri noi de coronavirus au fost anunțate de Ministerul Sănătății la început de săptămână

Preț benzină și motorină luni, 26 septembrie 2022. Scăderea prețului la benzină, la început de săptămână

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies