Articolul mobilizării parțiale pe care Vladimir Putin îl ține secret. Ce este paragraful șapte și ce conține

,

Vladimir Putin a anunțat, ieri, mobilizarea parțială în Rusia. Până acum, Kremlinul nu a publicat unul dintre cele zece articole privind acest decret, pentru că paragraful cu numărul șapte este ținut secret.


In articol:

Deocamdată, Kremlinul nu a publicat unul dintre cele zece articole din decretul privind mobilizarea parțială în Rusia. Conform purtătorului de cuvânt al președinției, paragraful șapte este ținut secret și cuprinde numărul persoanelor care pot fi mobilizate.

De ce este secret paragraful șapte al decretului mobilizării parțiale

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat, miercuri, că vor fi chemaţi la luptă 300.000 de rezervişti.

Totuși, în decretul semnat de Vladimir Putin, care a fost postat pe site-ul Kremlinului, nu este regăsit al șaptelea paragraf, potrivit  Kommersant.

„Într-adevăr, acesta (n.r.: al șaptelea paragraf al decretului) este pentru uz oficial, așa că nu îl pot dezvălui”, a declarat Dmitri Peskov, în timpul unui apel de presă.

Citeste si: Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea militară- Mii de oameni protestează- Sute de ruși, arestați Video

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus în interviul său- 300.000

de oameni. Vorbim aici despre 300.000 de oameni”, a mai subliniat acesta

Ce este mobilizarea parțială, anunțată de Vladimir Putin

Liderul Rusiei a declarat că decizia de mobilizare parțială a fost „pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm, și anume pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea poporului nostru și a oamenilor din teritoriile eliberate”.

Anterior, miercuri, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins miercuri planurile Rusiei de a organiza referendumuri în regiunile ocupate din estul și sudul Ucrainei și le-a caracterizat ca fiind un „zgomot”, apoi a mulțumit aliaților Ucrainei pentru că au condamnat voturile programate să înceapă vineri.

Citeste si: Reacții internaționale la anunțul lui Vladimir Putin de mobilizare parțială. Ce spune Nicolae Ciucă: "Din păcate"

Patru regiuni controlate de Rusia au anunțat marți că intenționează să înceapă să voteze săptămâna aceasta pentru a deveni părți integrante ale Rusiei, ceea ce ar putea crea premisele ca Moscova să intensifice războiul în urma succeselor Ucrainei pe câmpul de luptă.

În discursul său de seară, Zelenski a spus că există multe neclarități în jurul anunțurilor, dar a subliniat că acestea nu vor schimba angajamentul Ucrainei de a recuceri zonele ocupate de forțele rusești.

„Situația de pe linia frontului indică în mod clar că inițiativa aparține Ucrainei. Pozițiile noastre nu se schimbă din cauza zgomotului sau a oricăror anunțuri de undeva. Și ne bucurăm de sprijinul deplin al partenerilor noștri în acest sens”, a declarat Volodimir Zelenski. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea militară - Mii de oameni protestează - Sute de ruși, arestați Video

Rușii surprinși de dârzenia ucrainenilor: `Înaintau ca nebunii. Am tras în ei tot ce aveam și ei tot înaintau. Părerea mea e că erau drogați`

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bărbaților cu vârste cuprinse între 18-65 de ani din Rusia le este interzis să mai părăsească țara. Vânzarea biletelor de avion a fost interzisă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies