Mesajul lui Klaus Iohannis după anunțul lui Vladimir Putin cu privire mobilizarea militară. Ce ne așteaptă

Author: Alina Petre
Actualizat: 21 sep 2022, 21:55

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a reacționat miercuri după anunțul lui Vladimir Putin cu privire mobilizarea parțială.

Klaus Iohannis a reacționat miercuri după anunțul lui Vladimir Putin cu

privire mobilizarea parțială.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 210 de război în Ucraina: Președintele Rusiei, primul „discurs către națiune” de la începutul invaziei. Klaus Iohannis: "România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin"

Mesajul lui Klaus Iohannis după anunțul lui Vladimir Putin

Klaus Iohannis a reacționat miercuri după anunțul lui Vladimir Putin cu privire mobilizarea parțială.

"România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin despre următorii pași ai Rusiei spre escaladarea în continuare a războiului său ilegal împotriva Ucrainei.

România își reiterează apelul către Rusai să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă complet toate forțele armate", a scris Iohannis, într-un mesaj publicat, miercuri după-amiază, pe contul său de Twitter.

Klaus Iohannis se află zilele acestea în Statele Unite ale Americii, acolo unde participă la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Subiectele aflate pe agenda discuțiilor celor 150 de șefi de stat și de guvern reuniți la New York încă de luni se află și războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

O poziție fermă a afișat în cursul zilei de miercuri și premierul Nicolae Ciucă. Șeful Guvernului a precizat, la începutul ședinței de miercuri a Executivului, că a luat act" cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie".

"Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a declarat Ciucă.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială și a amenințat Occidentul

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care îl practică liderii principalelor state NATO.

LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei- arme nucleareCelor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO. (...)Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un mesaj televizat adresat națiunii.

Citeste si: Avertismentul lui Serghei Șoigu: „Suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”. Rusia pregătește noi soldați, după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială