Ce înseamnă, de fapt, omor prin imprudență. Actorul Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 feb 2023, 13:25
Ce înseamnă, de fapt, omor prin imprudență
Sursa: Facebook The Alec Baldwin Show

Alec Baldwin a avut parte de un eveniment nefericit pe platourile de filmare, atunci când arma pe care o avea în mână s-a descărcat, omorând o persoană, însă acest act poate fi catalogat drept omor prin imprudență.

Pentru a înțelege

cazul lui Alec Baldwin este important să știm ce înseamnă omorul prin imprudență, dar și toate circumstanțele în care au avut loc teribilul incident pentru care acesta poate petrece 18 luni în spatele gratiilor.

Citește și: Cine este Halyna Hutchins, femeia pe care Alec Baldwin a împușcat-o. Femeia avea 42 de ani și avea un fiu

Ce înseamnă, de fapt, omor prin imprudență

Omorul prin imprudență este uciderea unei persoane în urma unei acțiuni ce i se atribuie, însă fără a efectua acțiunea cu intenție. Intenționalitatea este ceea ce face diferența dintre crimă intenționată și crimă voluntară.

Acest fapt a obținut multă atenție din partea publicului după ce un actor cunoscut, mai exact Alec Baldwin, a împușcat directoarea de imagine a filmului pentru care făcea repetiții.

Acest incident s-a întâmplat în anul 2021, în luna octombrie, iar femeia a decedat în urma acelei împușcături.

În urma acelui incident a mai fost o persoană rănită, mai exact regizorul filmului, Joel Souza, însă procurorii au anunțat că nu vor fi acuzații depuse în urma acestui accident nefericit.

Alec Baldwin a declarat că nu știa că arma, de recuzită, era încărcată.

Acesta susține că nu a apăsat pe trăgaci, aceasta s-a descărcat accidental.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Citește și: Tragedie pe platoul de filmare: Alec Baldwin a ucis-o pe regizoarea de imagine și l-a rănit pe regizor cu un pistol de recuzită

Actorul Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru uciderea directoarei de imagine Halyna Hutchins

În luna octombrie a anului 2021, Alec Baldwin repeta o scenă pentru filmul în care acesta juca, mai exact ,,Rust”. În acel moment a avut loc o împușcătură ce a ajuns să fie fatală pentru directoarea de imagine Halyna Hutchins. După un an în care cazul nu a fost discutat, Alec Baldwin și Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, vor fi acuzați de omor prin imprudență. „Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă. După o analiză amănunţită a dovezilor (…) am stabilit că există suficiente dovezi”, a transmis Mary Carmack-Altwies,  procuroarea americană ce se ocupă de caz.

Aceasta a făcut și o afirmație interesantă, prin care arată că își dorește ca în cadrul mandatului ei să nu facă diferențe, nimeni nefiind mai presus de lege.

Ce înseamnă, de fapt, omor prin imprudență. Actorul Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Cele două persoane pot risca să petreacă 18 luni de închisoare, pe lângă o amendă de aproximativ 5.000 de dolari, asta dacă vor fi condamnați. Procurorii americani au declarat că cele două persoane vor avea parte de un proces cu juriu.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care tânăra actriță Damlasu İkizoğlu a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Melisa! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Surse: Facebook The Alec Baldwin Showlibertatea.ro, koaha.org 

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.