Cine îi mai poate pune probleme lui Arsenal în acest sezon de Premier League? Este campionatul jucat?

Author: Diana Tilă

Pentru fanii Premier League, mai ales dacă vorbim de telespectatorii neutri, succesul lui Arsenal din acest sezon este unul care aduce un sentiment de bucurie. Asta pentru că ultimii ani au fost marcați de dominația a două cluburi uriașe în economia fotbalului englez: Manchester City și Liverpool. Mai mult prima decât a doua, City câștigând patru din ultimele cinci ediții ale Premier League.

În aceste condiții, faptul că Arsenal este lider în Premier

League, fiind deja trecută jumătatea sezonului, este o mare surpriză și una plăcută pentru că nu mai avem parte de același echipe care se luptă la titlu. Ba mai mult, una dintre ele, Liverpool, a decăzut destul de mult, având șanse foarte mici să prindă măcar locul patru, ultimul care asigură calificarea în viitoarea ediție a UEFA Champions League. Cormoranii au fost eliminați și din ambele cupe domestice, ceea ce semnalează un sezon dezastruos.

În aceste condiții, în care Arsenal domină campionatul intern, ar mai putea să fie cineva care să ducă o luptă la titlu? Mai este vreo echipă capabilă să le „sufle” titlul tunarilor atât de târziu? Cei care pun la pariuri pe Premier League ar trebui să fie atenți la următoarele echipe, cele care mai au șanse să creeze probleme.

Cluburile care pot să pună în pericol dominația

lui Arsenal în acest sezon de Premier League

Manchester City

Nu se putea începe această listă cu alt club decât cel pregătit de Pep Guardiola. Echipa din Manchester rămâne cea mai importantă contracandidată pentru supremația tunarilor, chiar dacă jocul din acest sezon are de suferit, mai ales față de stagiunile precedente. Erling Haaland strălucește și marchează goluri pe bandă rulantă și chiar dacă unii spun că jocul său face

mai mult rău decât bine pentru City, realitatea este că golurile marcate de el pot să o aducă pe City mai aproape de Arsenal. Asta și faptul că au un lot stelar și, probabil, cel mai bun antrenor din lume.

Manchester United

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Diavolii au învins-o pe Arsenal în tur, iar returul de pe Emirates l-au pierdut la limită, în ultimele minute la meciului. Evoluția clubului sub comanda lui Erik ten Hag, unul dintre cei mai buni tehnicieni la ora actuală din lume, este una remarcabilă. După două prime înfrângeri în vară, United a intrat într-o formă extraordinară și a învins echipe importante precum Arsenal, Manchester City, Liverpool sau Tottenham și a făcut egal cu Chelsea. Cu jucători de clasă mondială precum Casemiro, Varane, Bruno Fernandes sau Marcus Rashford, diavolii pot să fie oricând periculoși pentru tunari.

Newcastle

Probabil că echipa cu cele mai mici șanse din acest trio, dar Newcastle strălucește sub comanda lui Eddie Howe, iar sosirea lui Gordon pentru 40 de milioane de lire arată că conducerea clubului continuă să facă transferuri inteligente. Dacă anul trecut se aflau în subsolul clasamentului, acum coțofenele se află în Top 4 și sunt clar una dintre cele mai bune echipe din Anglia.

Când se lansează Kanal D2? Programul noii televiziuni. Anunț oficial

Așadar, acestea sunt cluburile care pot să pună în pericol supremația lui Arsenal.

 

sursa foto: unsplash.com

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”