Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre tinerii morți în accidentul de la 2 Mai, a ieșit în lacrimi din sala de judecată: ,,Totul a fost o bătaie de joc”

Author: Diana Bostan

O nouă amânare în cazul accidentului de la 2 Mai

Sursa: Inquam/ Arhivă

O nouă amânare în dosarul accidentului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a decis ca noul termen să fie mutat pe data de 9 mai.

Astăzi, la Judecătoria Mangalia, s-a luat decizia de a amâna noul termen din dosarul tragicului accident de la 2 Mai, în care Vlad Pascu este acuzat de moartea a doi tineri și rănirea altor trei persoane, pentru data de 9 mai. În paralel, pe data de 24 aprilie, se va lua o hotărâre cu privire la posibila suspendare din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu, cunoscută pentru implicarea sa în acest caz controversat.

Ce se întâmplă în cazul în care judecătoarea va fi suspendată din funcție

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, potrivit observatornews, faptul că cererile de amânare formulate astăzi au fost bazate pe dispozițiile emise de Inspecția Judiciară, care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la suspendarea judecătoarei.

Citește și: Ce se întâmplă cu judecătoarea care a întrebat dacă Sebi, victima lui Vlad Pascu, se află în sala de judecată. Anunțul făcut de avocatul victimelor

Astfel, termenul de astăzi a fost amânat, acordându-se un nou termen. El a subliniat că, în cazul în care cererea de abținere va fi acceptată, întregul proces va fi reluat de la zero. De asemenea, dacă judecătoarea va fi suspendată pe data de 24, procesul va începe din nou. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen. Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero.

Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond.”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit observatornews.

Tatăl lui Sebi a izbucnit în lacrimi la ieșirea din sala de judecată

Înainte de a intra în sala de judecată, tatăl lui Sebi și-a exprimat dezamăgirea cu privire la întregul proces și având speranța că nu o va mai vedea pe judecătoarea Ancuța Popoviciu.

Valentina Olariu susține că totul a fost o bătaie de joc, însă i-a promis fiului său faptul că va duce totul la bun sfârșit.

Citește și: Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța

„Totul a fost o bătaie de joc împotriva familiei, împotriva mea. Oricum eu nu mai simt nimic în momentul de față. Pot să duc.

I-am promis lui Sebi că o să duc totul până la capăt”, a mai spus bărbatul.”, a spus Valentin Olariu, potrivit Antena3CNN.

În același timp, secția de judecători din CSM a hotărât să amâne luarea unei decizii cu privire la suspendarea judecătoarei, oferindu-i astfel oportunitatea să-și prezinte apărarea.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.