Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța

Author: Diana Bostan

Vlad Pascu este autorul tragediei de la 2 Mai

Sursa: Inquam/ Arhivă

Tribunalul din Constanța a decis marți, 16 aprilie, ca Vlad Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, să rămână în arest preventiv.

Vlad Pascu, acuzat în legătură cu tragedia de la 2 Mai din județul Constanța, unde doi tineri au pierit și alți trei au fost răniți într-un accident rutier, va continua să fie ținut în custodie preventivă.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

"Înch. nr.74 :În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen.,

respinge ca neîntemeiată contestația formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul Pascu Matei Vlad, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art.
338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul- inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024", 
se arată în decizia Tribunalului de la Constanța.

Citește și: EXCLUSIV Accidentul de la 2 Mai ar fi fost produs cu „intenție indirectă”. Ce argumente aduce avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis: „Nu poate fi vorba despre ucidere din culpă”

Cum s-a produs tragedia de la 2 Mai

O adevărată tragedie s-a produs în vara anului trecut, pe data de 19 august 2023, atunci când Vlad Pascu s-a urcat la volanul mașinii sale sub influența substanțelor interzise. În jurul orei 05:25 dimineața, mașina sa a intrat în coliziune cu un grup de pietoni, impactul fiind unul fatal pentru doi dintre tineri. În acea zi, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu și-au pierdut viața într-un mod tragic și au lăsat în urmă două familii prăbușite de durere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

După impact, Vlad Pascu a părăsit locul accidentului, fiind ulterior localizat de către poliție în zona Vama Veche. Investigatorii au constatat că acesta se afla sub influența unui amestec de substanțe interzise, incluzând cocaină, amfetamină și metamfetamină. În urma anchetei, autoritățile l-au acuzat pe Vlad Pascu de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Citește și: Vlad Pascu și-a recunoscut faptele pentru o sentință mai blândă. Tatăl lui Sebastian, una dintre victimele ucise, nu mai are nicio speranță: „M-a văzut cu poza băiatului în mână, m-a întrebat cine sunt”

În ciuda faptelor extrem de grave și moartea a două persoane, Vlad Pascu a cerut instanței să fie cercetat în libertate, după ce magistrații au decis ca acesta să rămână în arest preventiv.

Decizia a fost însă contestată de avocații șoferului care a produs tragedia de la 2 Mai.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!