Ce se întâmplă cu judecătoarea care a întrebat dacă Sebi, victima lui Vlad Pascu, se află în sala de judecată. Anunțul făcut de avocatul victimelor

Author: Diana Bostan

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu poate fi suspendată din funcție

Sursa: Inquam/ Facebook: Ancuța Popoviciu

Tribunalul din Constanța a decis marți, 16 aprilie, ca Vlad Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, să rămână în arest preventiv. În ciuda acestei decizii, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu ar putea fi suspendată din funcție.

Judecătoarea care conduce procesul lui Vlad Pascu se află într-o situație delicată, fiind pe punctul de a fi suspendată din funcție, asta după ce la prima înfățișare în instanță, magistratul a făcut o remarcă controversată, întrebând dacă una dintre victime se află în sala de judecată. 

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, ar putea fi suspendată din funcție

În timpul primului termen al procesului, magistrata Ioana Ancuța Popoviciu a stârnit un val de tristețe și amărăciune în sufletele părinților celor decedați în accidentul provocat de Vlad Pascu.

Cu o aparentă lipsă de empatie, ea a provocat lacrimi amare în ochii acestora atunci când a întrebat în mod insensibil dacă Sebi, tânărul care și-a pierdut viața pe marginea drumului din localitatea 2 Mai, este prezent în sala de judecată.

Citește și: Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța

După această întâmplare, Inspecția Judiciară a reacționat prompt și a început o investigație disciplinară asupra comportamentului magistratului.

Marți, 16 aprilie, la aproape două luni de la incident, Inspecția Judiciară a decis să propună Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, notează observatornews.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Această decizie vine ca urmare a constatării unor încălcări grave ale conduitei profesionale și a lipsei de respect și sensibilitate manifestate în timpul procesului.

Suspiciunile privind imparțialitatea și comportamentul neadecvat al magistratului au ridicat numeroase critici în rândul opiniei publice și au subliniat necesitatea unei acțiuni ferme din partea autorităților judiciare.

Părinții celor două victime trăiesc un adevărat coșmar

Pentru părinții îndoliați, ședințele de judecată au fost momente de intensă suferință și dezamăgire. Într-o scenă profund emoționantă, tatăl, strângând la piept o fotografie cu fiul său, Sebi, a fost întrebat de aceeași judecătoare cine este persoana din imagine.

Citește și: „E atât de grea viața fără el”. Mesajul cutremurător postat de tatăl lui Sebi, tânărul mort în accidentul de la 2 Mai. Ce face bărbatul în fiecare zi de când și-a pierdut fiul

Cu toate acestea, în ciuda apelului lor la începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Constanța a respins cererea lor. În cadrul unei noi înfățișări, magistratul a decis să mențină încadrarea de ucidere din culpă, refuzând să o schimbe în omor calificat, așa cum doreau rudele victimei, potrivit sursei menționate anterior.

Avocatul Adrian Cuculis susține că suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu ar însemna o a doua șansă pentru acest proces. „ Asta ar însemna o a doua şansă pentru acest proces care, din prisma tuturor, cred că a plecat destul de găunos. Atâta vreme cât la ultimul termen, acum două săptămâni, ultimul cuvânt al magistratului a fost: "dacă doriţi să veniţi în sala de judecată"., 

a menționat acesta pentru observatornews.