Câți bani în plus primesc pensionarii din 2023! Șeful Casei Naționale de Pensii a calculat cu cât vor crește pensiile românilor

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 07 oct 2022, 09:17

Câți bani în plus primesc pensionarii din 2023

Sursa: Pinterest

Câți bani în plus urmează să primească pensionarii începând de anul viitor! Șeful Casei Naționale de Pensii a calculat cu cât vor crește pensiile românilor din 2023.

Șeful Casei Naționale de Pensii a calculat câți bani în plus ar urma să primească pensionarii de la 1 ianuarie 2023, dacă pensiile vor fi majorate cu 11%.

Pensiile vor crește cu maximum 11%, aceasta ar fi varianta pe care ar fi ales-o guvernanții pentru majorarea pensiilor românilor, potrivit unor surse citate de news.ro.

Și premierul Nicolae Ciucă a declarat că ipotezele luate în calcul de coaliția de guvernare referitore la creșterea pensiilor se referă la un procent cuprins între 10 și 20%. 

Citeste si: Pensionarii pot primi a 13-a pensie! Despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia banilor

Câți bani în plus primesc pensionarii din 2023

Șeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a calculat, în direct la postul de televiziune Antena 3 CNN, cu cât ar putea să crească pensiile, dacă propunerea PSD de a majora punctul de pensie cu 11%, până la 1745 de lei, va fi adoptată.

Acesta a dat exemplul unui fost angajat în sistemul medical, care acum se află la pensie cu 1800 de lei și un punctaj mediu de 1,17.

În schimb, în urma modificării valorii punctului de pensie la 1745 de lei, va rezulta o pensie totală de 2041 de lei (obținută din înmulțirea punctului cu 1,17). Astfel, pensia a cunoscut o creștere de 241 de lei. 

Citeste si: Impozitul pe locuințe, mai mare cu 50% din 2023! „ E o decizie care a fost luată în coaliţie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă

Câți bani va primi fiecare pensionar

Exemplu 1:

Pensia acum: 1.800 de lei

După majorare:+ 241 de lei

Pensie 2023: 2.041 de lei

Exemplu 2:

Pensia acum: 2.839 de lei

După majorare: +581 de lei

Pensie 2023: 3.420 de lei.

Cu ce procent vor fi majorate pensiile din 2023 

Pensiile vor crește cu maximum 11%, aceasta ar fi varianta pe care ar fi ales-o guvernanții pentru majorarea pensiilor românilor, potrivit unor surse guvernamentale. 

Referitor la procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a declarat, zilele trecute, că în momentul de față sunt luate în calcul mai multe ipoteze.

„  Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul. 

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii.

Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. 

Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”,   a declarat premierul. 

Creșterea pensiilor cu 10% și un ajutor pentru plata facturilor la energie, pe timp de iarnă! Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Citeste si: Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies