Pensiile românilor cresc de la 1 ianuarie 2023! Majorarea pensiilor va fi cuprinsă între 10-15%, a anunțat premierul Nicolae Ciucă

,
majorare pensii romania

Majorare pensii Nicolae Ciucă

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Pensiile românilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat marți ministrul Muncii, Marius Budăi. Majorarea pensiilor va fi cuprinsă între 10-15%, momentan sunt mai multe ipoteze pe masa de lucru a Guvernului.

Românii vor beneficia de creșterea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2023, a anunțat marți ministrul Muncii, Marius Budăi, urmând ca în cel mai scurt timp să se decidă și cu procentul cu care vor fi majorate pensile în România.

Referitor la procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că în momentul de față sunt luate în calcul mai multe ipoteze. „ Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul. 

Citeste si: Majorarea tuturor pensiilor din România de la 1 ianuarie 2023! Pentru o „bătrânețe decentă și lipsită de griji„, susține PMP

Când cresc pensiile în România 

cand cresd pensii romania

Când cresc pensiile în România

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Când cresc pensiile în România?  La această întrebare a oferit răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi care a declarat că de la 1 ianuarie 2023 pensiile vor fi majorate. Ceea ce nu a decis încă Guvernul este procentul cu care vor fi majorate pensiile românilor. În momentul de față, se vehiculează mai multe ipoteze referitoare la această mărire a pensiilor. 

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (cu ce procent vor fi majorate pensiile- n.red.) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată. Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar (ca procentul de majorare să fie comunicat- n.red.) chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat ministrul Marius Budăi, pentru România TV.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor și salariilor: "Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creșteri"

Cu cât cresc pensiile românilor 

Cu cât cresc pensiile în România de la 1 ianuarie 2023, asta trebuie să decidă guvernanții în perioada următoare! Premierul României, Nicolae Ciudă a declarat că în acest moment există mai multe ipoteze referitoare la procentul cu care vor fi majorate pensiile românilor. 

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. 

Citeste si: Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România

Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Pensii decembrie 2022. Când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Am discutat deja cu Poşta”

Se cutremură China - Explozie de furie populară/ Strategia `zero-Covid` provoacă mai multe decese decât virusul

Pensii decembrie 2022. Când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Am discutat deja cu Poşta”

Viața lui Bruce Lee. Cum a ajuns să fie considerat cel mai mare luptător de arte marțiale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies