Majorarea tuturor pensiilor din România de la 1 ianuarie 2023! Pentru o „bătrânețe decentă și lipsită de griji„, susține PMP

,
majorare pensii romania

Creșterea pensiilor pentru toți românii

[Sursa foto: Pixabay]

Partidul Mișcarea Populară cere majorarea cu 25% a tuturor pensiilor din România de la 1 ianuarie 2023. Pentru o bătrânețe decentă și lipsită de griji, pensiile românilor trebuie să crească.

Partidul Mișcarea Populară cere actualei coaliții de guvernare mărirea tuturor pensiilor din România cu 25% începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Acest lucru este necesar pentru toţi românii, care merită să aibă „o bătrâneţe decentă şi lipsită de griji după o viaţă de muncă în care au construit această ţară aşa cum o ştim noi(...)

Creşterea pensiilor cu un sfert din valoarea lor actuală este obligatorie atât din perspectivă morală, cât şi din perspectivă legală„, a declarat Eugen Toman, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), referitor la necesitatea c reșterii pensiilor în România

Citeste si: Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România

Creșterea pensiilor cu 25% 

majorare pensii romania

Majorarea pensiilor pentru români. Eugen Tomac, președinte PMP

[Sursa foto: Facebook Eugen Tomac]

Eugen Tomac, președintele partidului PMP cere actualei guvernări o majoare a tuturor pensiilor din România cu 25% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Mărirea pensiilor tuturor românilor cu un sfert din valoarea lor este și o datorie morală pe care Guvernul o are față de ceățenii acestei țări, după o viață de muncă, susține Eugen Tomac.

„Creşterea pensiilor cu un sfert din valoarea lor actuală este obligatorie atât din perspectivă morală, cât şi din perspectivă legală. Având în vedere inflaţia galopantă din România, pe care Guvernul nu a făcut nimic să o stăvilească şi care a muşcat adânc din puterea de cumpărare a populaţiei, pensiile trebuie majorate pentru a le permite bătrânilor să supravieţuiască. Nu cu vouchere de 4 lei pe zi va fi rezolvată problema socială în rândurile pensionarilor, ci cu respectarea Legii pensiilor care spune clar că punctul de pensie trebuie crescut cu inflaţia la care se adaugă aproape jumătate din creşterea salariului mediu. Această majorare pe care o solicită PMP este un drept pe care părinţii şi bunicii noştri îl au, nu o binefacere politică pe care să le-o acorde Puterea. 

Citeste si: Casa Națională de Pensii: Elevii care primesc pensie de urmaș riscă să rămână fără bani! Ce acte trebuie să depună de urgență

Algoritmul acesta a fost construit tocmai pentru a avea o predictibilitate în angajarea acestor prestaţii sociale ale statului şi de a decupla Bugetul de tentaţii populiste în perioade de expansiune economică. Din păcate, guvernele succesive ale PSD şi PNL au transformat în regulă prorogarea sau anularea pur şi simplu a acestei prevederi din Legea pensiilor 263/2010. Dacă vrem un stat de drept funcţional, nu putem să aplicăm legea selectiv în funcţie de cum le convine sau nu celor aflaţi la Putere”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP, citat de mediaflux.ro. 

Citeste si: Este oficial: Ajutor financiar în valoare de 2000 de lei pentru mame și nou-născuți! Anunțul a fost făcut de Ministrul Familiei, Gabriela Firea

Pensiile ar putea crește chiar și cu 27% 

Despre creșterea pensiilor a vorbit și

coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea care a spus că pensiile pot fi majorate chiar și cu 27% potrivit Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Guvernul poate mări pensiile mâine cu 27%. Atât permite imediat procentul din PNRR. Şi totuşi nu măresc nici cu 10%, deşi PSD a promis 40%", a scris fostul ministru al Investiţiilor şi proiectelor europene, pe Facebook.

Declarația lui Cristian Ghinea referitoare la majorarea pensiilor cu 27% se bazează pe un calcul realizat de deputatul USR Cristian Seidler.

Până în momentul de față, nu există date oficiale referitoare la când și cu cât ar putea fi majorate pensiile românilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil să meargă cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles pentru a negocia cu reprezentanţii Comisiei Europene majorarea pensiilor.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 283 de război în Ucraina: Lupte sângeroase se duc în jurul Bahmut. Rachetele rușilor au continuat să cadă asupra orașului Zaporojie

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

LIVE UPDATE Ziua 283 de război în Ucraina: Lupte sângeroase se duc în jurul Bahmut. Rachetele rușilor au continuat să cadă asupra orașului Zaporojie

Legenda lui Moș Nicolae. Care este, în realitate, povestea celui ce ne pune cadouri în ghetuțe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies