Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

,
cu cat cresc pensiile

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023

[Sursa foto: Pixabay]

Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei, aceasta ar fi varianta aleasă de guvernanți, potrivit unor surse citate de Digi24.

Pensiile și salariile românilor vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei, aceasta ar fi varianta aleasă de guvernanți, potrivit unor surse citate de Digi24. 

Citeste si: Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România 

Cu cât vor crește pensiile 

crestere pensii salarii 2023

Creșterea pensiilor și a salariilor începând cu 1 ianuarie 2023

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Pensiile vor crește cu maximum 11%, aceasta ar fi varianta pe care ar fi ales-o guvernanții pentru majorarea pensiilor românilor, potrivit unor surse guvernamentale citate de digi24.ro

Referitor la procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a declarat, zilele trecute, că în momentul de față sunt luate în calcul mai multe ipoteze. „  Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul. 

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. 

Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”,  a declarat premierul într-un interviu difuzat, marţi seară, de Antena 3.

Salariul minim va fi majorat la 3000 de lei 

Potrivit surselor citate, salariul minim urmează să fie majorat la 3000 de lei. Despre această creșterea a salariului minim pe economie a vorbit și ministrul Muncii, Marius Budăi care a anunțat zilele trecute că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. 

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că(...) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să... nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.  

Când cresc pensiile și salariile 

Când cresc pensiile în România?   La această întrebare a oferit răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi care a declarat că de la 1 ianuarie 2023 pensiile vor fi majorate. Ceea ce nu a decis încă Guvernul este procentul cu care vor fi majorate pensiile românilor. În momentul de față, se vehiculează mai multe ipoteze referitoare la această mărire a pensiilor. 

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (cu ce procent vor fi majorate pensiile- n.red.) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată. Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar  (ca procentul de majorare să fie comunicat- n.red.)  chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat ministrul Marius Budăi, pentru  România TV.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Mii de militari au demisionat din Armata Română, după izbucnirea războiului în Ucraina. Numărul s-a dublat față de anul 2021. Ce soluții propune MApN

Noua isterie la nivel mondial: un joc a reușit să înnebunească lumea și devine cel mai căutat cuvânt pe Google

Mii de militari au demisionat din Armata Română, după izbucnirea războiului în Ucraina. Numărul s-a dublat față de anul 2021. Ce soluții propune MApN

Trei sferturi dintre șoferi nu cunosc acest marcaj rutier. Unde este întâlnit și de ce e important să-l observi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies