Carantină totală la două săptămâni după redeschiderea şcolilor! În ce ţară s-au luat aceste măsuri

,
covid
Autoritatile de la Atena au impus carantina totala

Atena a intrat în lockdown complet după ce redechiderea şcolilor a dus la o creştere drastică a numărului de infectări cu COVID.


In articol:

Atena intră în carantină totală, după ce numărul de infecţii noi cu COVID   a început să crească considerabil.

Premierul Greciei a anunțat decizia de a institui lockdown total atât în Atena, cât și în regiunile din jurul oraşului. Noile măsuri de siguranţă vor fi valabile până la data de 28 februarie.

Atena, în lockdown total după redeschiderea şcolilor

Conform noilor restricții magazinele neesenţiale şi școlile se vor închide din nou de la 11 februarie. Bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină vor fi închise.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, crede că că noile restricții sunt necesare pentru ca medicii și serviciile din spitale să nu ajungă la suprasolicitare, spun jurnaliştii de la Reuters. 

„Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice.

Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide din cauza   creşterii numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”,  a transmis prim-ministurl Mitsotakis înt-un discurs televizat.

Şcolile primare şi liceele au fost redeschise în Atena acum doă săptămâni, după ce au fost închise timp de două luni. Autorităţile au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu noul coronavirus. Astfe, s-a înregistrat un număr de cazuri mai mult decât dublul faţă de ziua precedentă.

Citeste si: În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

Elevii s-au întors în bănci şi în România

Din data de 8 februarie, peste  2,4 milioane de elevi se vor întoarce în băncile şcolii.  În ceea ce priveşte  regulile impuse de pandemie,  elevii vor sta câte doi în bancă, iar panourile de plexiglas vor dispărea.

Va trebui să existe distanță de cel puțin 1 metru între copii, la cursuri. Din  3.181

de localități din România, 149 sunt la acest moment în scenariul roșu, 903 în scenariul galben, iar restul în scenariul verde. În cazul scenariului verde, toţi elevii se vor prezenta la şcoală. 

Citeste si: Lockdown complet pana pe 14 februarie! Sute de mii de români afectaţi

Cele trei scenarii pentru desfăşurarea cursurilor pe timp de pandemie

În funcție de rata de infectare din fiecare localitate, autorităţile au elaborat  trei scenarii de desfăşurare a cursurilor.

Scenariul 1 (verde),   implică participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de

învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 (galben)  intră în uz ăn cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

a) Se impune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a,

a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

b) Participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Citeste si: Câte zile libere vor avea, de fapt, elevii în vacanța de Paște 2021

Scenariul 3 (roșu)   face referire la cazul în care în ultimele 14 zile numărul cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori. Acest scenariu va implica:

a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Citeste si: Aproape 2,5 milioane de elevi s-au întors în bănci! Ce reguli trebuie respectate după redeschiderea şcolilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Câte zile libere vor avea, de fapt, elevii în vacanța de Paște 2021

Guvernul s-a lovit de birocrație, în discuțiile pentru marea relaxare de la 1 iunie: problemele la care se caută soluții/SURSE

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

Decizie de ultim moment! Românii nu vor mai primi vouchere de vacanță în 2021. Iar studenții ar putea să nu mai beneficieze de reducere la transportul în comun. Anunțul a venit...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies