Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară din zone de risc! Care sunt ţările de pe lista galbenă

,
aeroport
Noi restrictii de calatorie pentru romani

Noi reguli pentru românii întorşi în ţară! Este obligatorie carantina şi prezentarea unui test negativ, la întoarcerea din zonele de risc.


In articol:

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

La întoarcere în România din aceste zone, persoanele vor fi obligate să stea în carantină. De asemenea, cetățenii care se întorc din țările respective trebuie să prezinte și un test COVID-19 negativ făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Test negativ şi carantină obligatorie la întoarcerea în ţară

CNSU a adoptat o nouă hotărâre care conține procedurile care vor trebui să fie urmate de românii care se întorc în ţară din zone cu risc epidemilogic crescut. Persoanele vaccinate și cei care s-au vindeccat de COVID vor fi excluse de la respectarea acestor reguli.  

În afară de testul negativ prezentat la intrarea în țară, românii vor fi obligați să stea în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile dacă în a opta se efectuează un nou test PCR, cu rezultat negativ.

Cei care au avut deja COVID-19 și persoanele vaccinate cu a doua doză de vaccin, la zece zile de la rapel, nu vor mai sta în carantină.

Care sunt ţările de pe lista galbenă

Potrivit documentului pregătit de CNSU pe listă galbenă au intrat mai multe țări, unele dintre ele fiind destinații de vacanță populare  în această perioadă pentru numeroși români, cum ar fi Maldive. Pe aceeaşi listă se află și țări cu un număr mare de români stabiliţi aclo, precum Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie.

Citeste si: Nu se mai iese din Portugalia timp de 15 zile! Măsuri dure din cauza noului coronavirus: „Etapă groaznică a pandemiei...”

Ce Hotărâre a adoptat Comitetul Național pentru Situații de Urgență 

Articolul doi din Hotărârea adoptată de CNSU face referire la măsurile ce trebuie adoptate de românii întorşi în ţară din zone de risc.

"Art.1- Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.2- (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr.

36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare. (n.red. după a 8-a zi poți face un test RT-PCR care dacă este negativ poți să ieși din carantină după 10 zile.)

Citeste si: Zboruri suspendate din cauza noii tulpini a coronavirusului? Anunț oficial: „Controale mai stricte la granițe și reducerea traficului aerian!” Unde se aplică restricțiile?

(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021. (n.red. este exceptat personalul navigant, persoanele care au avut COVID-19 și cei care au făcut vaccinul, la 10 zile de la rapel)"

Citeste si: O tara din Europa prelungeste restrictiile impuse in pandemie pana pe 2 martie! Ce se va intampla cu scolile!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Încă o persoană a decedat după incendiul de la Matei Balș! Bilanțul morților a ajuns la 12

VIDEO CIRC în ședința pentru adoptarea bugetului Capitalei - Aurelian Bădulescu, către liberalul Sorin Purcărea: 'Ce, vrei să fiu tăntălău?'

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Coronavirus în România, 3 februarie 2021. 2.752 de cazuri noi și 87 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Nu se mai iese din Portugalia timp de 15 zile! Măsuri dure din cauza noului coronavirus: „Etapă groaznică a pandemiei...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies