Nu se mai iese din Portugalia timp de 15 zile! Măsuri dure din cauza noului coronavirus: „Etapă groaznică a pandemiei...”

,
Portugalia restricţionează plecările din ţară pentru 15 zile
Portugalia restricţionează plecările din ţară pentru 15 zile[Sursa foto: unsplash]

Dacă unele țări ridică restricțiile impuse pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, altele au luat decizia de a introduce măsuri mult mai dure.

Pandemia de coronavirus este departe de final și chiar dacă în prezent este disponibil vaccinul anti-Covid-19, numărul îmbolnăvirilor este în continuare mare în anumite țări. Iată ce țară a introdus restricții dure timp de 15 zile.

Țara care se află într-o situație delicată din cauza noului coronavirus. Au fost restricționate plecările în afara țării!

Pentru o perioadă de 15 zile, cetățenii din Portugalia nu vor mai putea să părăsească granițele țării. Autoritățile au luat decizia de a introduce restricții de călătorie având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus a explodat în ultimele zile.

Autoritățile sunt îngrijorate de evoluția pandemiei de coronavirus, astfel că premierul portughez nu s-a ferit să recunoască gravitatea situației, acesta afirmând că Portugalia se află într-o etapă groaznică a pandemiei de coronavirus. Premierul a precizat că situația actuală este rezultatul relaxării restricțiilor din perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeste si: Noi restricții în Bulgaria. Ce trebuie să facă persoanele care intră pe teritoriul țării?

Cetățenii din Portugalia nu vor mai putea părăsi țara în următoarele 15 zile, iar pe lângă această măsură, autoritățile au anunțat că va fi prelungită starea de urgență și se vor închide granițele cu Spania, totul pentru a reduce la minimum riscul de răspândire a noului coronavirus. 

„Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială'.”,

a declarat  ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita, potrivit digi24.ro .

În Portugalia, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus este în creștere
În Portugalia, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus este în creștere [Sursa foto: unsplash]

Portugalia doboară record după record, astfel că numărul persoanelor care se infectează cu noul corornavirus este în creștere. În cursul zilei de joi, bilanțul oficial arăta 303 morţi şi 16.432 de cazuri noi.

Se pare că noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie provoacă probleme serioase în Portugalia, astfel că aproximativ jumătate din persoanele confirmate cu coronavirus din regiunea capitalei Lisabona sunt infectare cu noua tulpină COVID-19.

Citeste si: Zboruri suspendate din cauza noii tulpini a coronavirusului? Anunț oficial: „Controale mai stricte la granițe și reducerea traficului aerian!” Unde se aplică restricțiile?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Carantină totală până pe 15 februarie! În ce ţară se va lua măsura

Rusia se declară 'profund şocată' de moartea ministrului de externe din Belarus

Carantină totală până pe 15 februarie! În ce ţară se va lua măsura

Starea de alertă se prelungeşte! Care sunt interdicţiile pentru următoarele 30 de zile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies