Când se vor deschide școlile? Ludovic Orban, noi declarații: "Am fost criticați grav"

,
Scoala
Ludovic Orban a anunțat că suspendarea cursurior fizice nu va dura o perioadă lungă de timp.

 Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că școlile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice.


In articol:

Întrebat până când vor mai fi ţinute şcolile închise, premierul Ludovic Orban a declarat, că se vor relua cursurile atunci când numărul infectărilor zilnice va scădea semnificativ.

Ludovic Orban, noi declarații despre desfășurarea orelor online

Deși Guvernul Orban a fost extrem de criticat pentru închiderea școlilor, prim-ministrul susține că a fost decizia cea mai rațională.

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online. Am fost criticați grav, prima oară că am deschis școlile în data de 14 septembrie, și după aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online.

Mai mult, ne-a fost dat exemplul țărilor care au păstrat școlile deschise. Aproape toate școlile care păstraseră învățământul în clasă, între timp au suspendat cursurile. În Franța au fost proteste pentru a se organiza învățământul online”,  a declarat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că funcţionarea şcolilor nu trebuie privită doar din perspectiva riscului în şcoală, unde sunt puţine infectări, ci pentru că învăţământul în şcoli generează alte probleme epidemiologice.

„În școală, riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema este că funcționarea școlilor presupune creșterea aglomerației, grupuri de părinți, de bunici care își duc copii la școală, care interacționează între ei.

De asemenea, sunt o serie de alte activități legate de mersul la școală care cresc riscul de transmitere. Și pentru a-i proteja pe copii, și pentru a-i proteja pe profesori, pe învățători, și pentru a-i proteja pe prăinți și pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”,  a mai spus prim-ministrul.

Ludovic Orban susține că școala online nu va dura o perioadă foarte lungă.

Speranța vine în urma vaccinului, care ar urma să vină în România la jumătatea lunii decembrie. Cu toate acestea, șeful Executivului susține că problema internetului începe să fie rezolvată.

„Am crescut numărul școlilor conectate la internet cu peste 3.000. Am distribuit un număr impresionant de tablete. Am avut N întâlniri cu operatorii de telefonie mobilă, să mărească suprafața care este conectată la internet. Am făcut progrese foarte mari(...)

Nu poți pentru că creezi un alt tip de discriminare. Evident că vom găsi soluții de a asigura dreptul la educație al acestor copii. Această perioadă de suspendare a cursurilor nu va fi o perioadă foarte lungă.

Vine vaccinul, sperăm să scadă din intensitate al doilea val, care practic, a aruncat în aer numărul infectărilor în majoritatea statelor”,  a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban
Premeierul României a vorbit în cadrul unui interviu la un post de televiziune despre desfășurarea cursurilor în mediul online.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Stare de urgență în România după alegeri? Ludovic Orban, declarații oficiale

Prima hotărâre definitivă la ÎCCJ împotriva restricțiilor: Închiderea sălilor de fitness din luna martie, anulată

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

De astazi e carantina totala! Raed Arafat a semnat ordinele de izolare

Medicul-erou, doar un mit?! Ce spune un fost criminalist din cazurile Giulești și Colectiv: "A încercat să dreagă busuiocul, se simțea vinovat"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies