Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Nelu Tătaru

,
Când se redeschid școlile
Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Nelu Tătaru

Numărul de cazuri de coronavirus depistate în ultima săptămână a explodat, un detaliu care se reflectă în închiderea multor școli din România și trecerea elevilor în scenariul roșu.


In articol:

Un număr din ce în ce mai mare de elevi din învățământul autohton au trecut la cursuri online, în ultima perioadă. Din anunțul făcut de Ministerul Educației, reiese că sunt 4.265 de școli care se află sub scenariul roșu. Nelu Tătaru a spus care ar fi soluția ca acestea să fie redeschise.

Când se redeschid școlile?

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, 4.265 de unități de învățământ din toată țară sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, elevii având cursuri exclusiv online.

Întrebat care ar fi soluția ca școlile să se redeschidă, Nelu Tătaru a precizat că este nevoie ca numărul de cazuri noi de coronavirus să scadă.

Miercuri, 4 noiembrie Ministerul Educației a publicat datele transmise de inspectoratele școlare județene. Astfel, 8339 de școli se află în Scenariul 1, ceea ce înseamnă că elevii merg la cursuri, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.052 de unități de învățământ se află în scenariul 2, unde participare zilnică a elevilor se face față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Când se redeschid școlile
Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Nelu Tătaru

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că prima tranşă de vaccin, pentru România ”ne aşteptăm să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor”.

Trebuie să fim pregătiţi şi tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătăţii şi cu experţii din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României şi am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluţii de acţiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital”, a declarat prşedintele Klaus Iohannis.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alexandru Rafila, detalii despre testarea populației pentru COVID-19

Rusia reacționează dur, după ce Curtea Constituțională din Moldova a declarat neconstituţională legea care conferea limbii ruse statut special în Republică

Boala gravă cu care a fost diagnosticată Paula Chirilă, colega lui Dan Capatos de emisiune! A fost luată cu salvarea de la Antena Stars

Tătaru: ARMATA va fi implicată în vaccinarea populației

Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies