S-a decretat scenariul ROȘU după o săptămână de școală! Ce trebuie să știe părinții și elevii?

,
scoli inchise romania scenariul rosu
Ministrul Educației a anunțat câte școli au intrat în scenariul roșu[Sursa foto: PixaBay]

După doar o săptămână de la începutul noului an școlar, Ministerul Educației a anunțat că mai multe unități de învățământ au intrat în scenariul roșu.


In articol:

Dacă la începutul anului școlar 2020-2021, mai exact în urmă cu o săptămână, în s cenariul rosu erau încadrate 238 de școli din România, acum, numărul acestora a crescut semnificativ.

Câte școli din țară sunt în scenariul roșu? 

Potrivit i nformațiilor oficiale publicate de Ministerul Educației, în prezent, 303 unități de învățământ din țară se află în scenariul 3, mai exact scenariul roșu.

Acest lucru înseamnă că preșcolarii și elevii vor participa la activități și lecții online, prin intermediul platformelor. 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că monitorizează constat dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național. Astfel, aceasta se poate schimba de la o zi la alta, în funcție de felul în care evoluează situația epidemiologică la nivelul fiecărui județ în parte.

Datele oficiale publicate pe 22 septembrie 2020 arată că în scenariul 1 se află 12.945 de unități de învățământ din țară, aici preșcolarii și elevii participând zilnic la cursuri, în sălile de clasă, respectând toate normele de protecție sanitară.

În Scenariul 2 sunt încadrate 4.408 unități de învățământ din România. În această situație, elevii din învățământul primar, din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și preșcolarii merg la școală zilnic, în timp ce elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu merg în unitățile de învățământ prin rotație.

În perioada următoare, toate școlile din țară vor fi închise pentru o perioadă de 3 zile. Decizia a fost luată având în vedere că pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile locale și cum acestea se desfășoară în unitățile de învățământ, autoritățile au hotărât că este nevoie de un interval mai mare de timp pentru a dezinefcta școlile, astfel încât să nu existe posibilitatea de răspândire a noului coronavirus.

Deși școlile vor fi închise, cursurile nu vor fi suspendate, acestea urmând să se desfășoare în mediul online.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce pedeapsă a primit mama care și-a omorât în bătaie fiul de numai 9 ani?

Trupele americane și aliații se retrag din Afganistan, iar Lloyd Austin AVERTIZEAZĂ: Al-Qaida şi Statul Islamic s-ar putea regrupa

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

A abandonat competitia “Bravo, ai stil! Celebrities! Anuntul este facut in editia din aceasta seara a show-ului!

A fost respins de Andreea, iar acum a răbufnit. George, atac dur la adresa concurentei: "Nu ești tiparul meu de femeie!" Incredibil ce a putut să îi spună

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies