Anunț important pentru elevi și părinți! 238 de școli rămân închise în toată țara

,
scoli inchise romania
Copil la grădiniță[Sursa foto: pexels]

Anul școlar 2020-2021 va începe diferit pentru elevii din 238 de școli din România. Instituțiile de învățământ vor rămâne în continuare închise, cursurile desfășurându-se în mediul online.


In articol:

Noul an școlar va începe pe data de 14 septembrie, însă nu toți elevii vor avea posibilitatea de a merge fizic în școli și de a-și revedea colegii și profesorii.

Situația la nivelul țării înainte de începutul noului an școlar. 238 de școli rămân închise

Mai sunt doar câteva zile până când va fi declarat în mod oficial începutul anului școlar 2020-2021. Chiar dacă vor fi reluate cursurile, nu toți elevii se vor întoarce în bănci începând de luni. Ministerul Educației a precizat situația unităților de învățământ din țară, în funcție de cele trei scenarii stabilite pentru desfășurarea orelor. 

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce trebuie să facă părinții pentru ca elevii să învețe în sistem exclusiv online?

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, 12.610 școli sunt încadrate în Scenariul 1. Mai exact, elevii și preșcolarii se vor întoarce în unitățile de învățământ începând cu data de 14 septembrie, dar vor respecta toate normele de protecție sanitată.

În Scenariul 2 se încadrează 4.892 de unități de învățământ din România. Aceasta presupune participarea zilnică la cursuri a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și a celor din clasele a VIII-a și a XII-a, iar în cazul elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu se va aplica revenirea prin rotație de una-două săptămâni la școală.

Citeste si: Localitatile in care elevii nu merg la scoala incepand cu 14 septembrie! Ce se intampla in Bucuresti

Începând de luni, 14 septembrie, 238 de unități de învățământ din România vor rămâne în continuare închise, acestea fiind încadrate în scenariul 3. Astfel, cursurile se vor desfășura în mediul online, la fel cum s-a întâmplat și în anul școlar trecut, după debutul pandemiei de coronavirus.

În cazul a 7 unități de învățământ s-a luat decizia adoptării unui scenariu mixt, mai exact o combinație între scenariul 2 și scenariul 3. Hotărârea vine în contextul în care, fie anumite școli sunt în continuare în curs de reabilitare, fie există cazuri medicale particulare care impun desfășurarea cursurilor în mediul online.

Situația scenariilor privind începutul anului școlar 2020-2021, la nivel național, a fost prezentată pe site-ul oficial al Ministerului Educației. 

Deciziile au fost luate ținând cont de contextul epidemiologic.

Astfel, încadrarea fiecărei unități de învățământ într-un anumit scenariu s-a făcut prin raportarea la numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citeste si: Ce acte trebuie să completeze părinții pentru a primi zile libere când se închid școlile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop sambata, 12 septembrie 2020. Zodia careia destinul ii da o lovitura! Este timpul sa isi invete lectia

Scandalul de la Foişor face şi alte victime: Mai puţine transplanturi osoase după transformarea spitalului în suport COVID/ INTERVIU

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Prognoza meteo ANM pentru sambata, 12 septembrie: vremea se mentine calda pentru aceasta perioda. Ce temperaturi vom avea

Coronavirus Romania, 11 septembrie 2020. 1.391 cazuri noi si 35 de decese. Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies