Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023. Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga sa carieră

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 nov 2023, 02:55

Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023

Sursa: Facebook Berlinale - Berlin International Film Festival

Ediția cu numărul 73 a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 16-26 februarie, iar acesta este calendarul evenimentului.

În această ediție a evenimentului i se va acorda Ursul de Aur lui Steven Spielberg, un regizor cu peste 100 de filme cu care se poate mândri. Iată care este calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023.

Citește și: Grammy 2023: Beyonce, cea mai premiată artistă din istoria galei. Lista câștigătorilor la cea de-a 65-a ediţie a Premiilor Grammy

Festivalul de Film de la Berlin va avea loc în perioada 16-26 februarie 2023

Anul acesta va avea loc ediția 73 a Festivalului de Film de la Berlin, în perioada 16-26 februarie 2023. Această este prima desfășurare în format fizic a evenimentului, după ce ultimele trei ediții au fost în format online, din cauza pandemiei de coronavirus. Acest eveniment se va face fără restricții de distanțare și la o capacitate totală.

La a 73-a ediție, Festivalul de Film va avea un premiu nou, dedicat celui mai bun serial de televiziune. În timp ce filmele sunt văzute din ce în ce mai mult pe diferite dispozitive, Berlinala a fost unul dintre primele festivaluri de film care au prezentat seriale pe un ecran mare, în scopul de a crea o experiență colectivă”, a declarat directorul artistic al evenimentului, Carlo Chatrian.

Această ediție a Festivalului de Film de la Berlin își va arăta solidaritatea față de Ucraina, ce se află în război cu Rusia de aproape un an. O dată cu războiul în desfășurare împotriva Ucrainei și cu protestele curajoase și lupta pentru eliberare din Iran, Berlinala din 2023 își exprimă și mai ferm susținerea față de aceste valori democratice și solidaritatea cu victimele războiului, distrugerii și opresiunii din întreaga lume”, au declarat Carlo Chatrian și directoarea executivă a festivalului, Mariette Rissenbeek.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: OSCAR 2023. Filmul „Everything Everywhere All at Once” a primit 11 nominalizări

Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023

Calendarul Festivalului de Film de la Berlin 2023 va avea în componența sa 3 evenimente, mai exact European Film Market, ce va avea loc între 16 și 22 februarie 2023, Berlinale Co-Production Market, între 18 și 22 februarie 2023, și Berlinale Talents, în perioada 18 – 23 februarie 2023.

Steven Spielberg este câștigătorul Globului de Aur din 2023 pentru regie, iar anul acesta, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin va primi Ursul de Aur onorific pentru întreaga sa carieră. 

Acesta este considerat cel mai bun regizor din istorie, cu un portofoliu ce are peste 100 de filme. Acesta se poate lăuda cu 19 nominalizări la premiile Oscar, trei din acestea fiind câștigate de regizor, dar și trei premii Emmy, trei Globuri de Aur și numeroase distincții primite din partea reginei Elizabeth II a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și din partea președintelui Barack Obama.

La ediția de anul următor, filmul pentru care Steven Spielberg a câștigat Globul de Aur anul acesta va fi prezentat.

Citește și: Annie Awards 2023: Lista nominalizărilor. Topul celor mai bune filme de animație

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!