Calendar Ortodox 10 mai 2021: Sărbătoare importantă ASTĂZI pentru creștini! Iată ce mare Sfânt este prăznuit!

,
Calendar
Calendar Ortodox 10 mai 2021[Sursa foto: PixaBay]

Calendar Ortodox 10 mai 2021. Pe data de 10 mai, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei.


In articol:

Conform Calendarului Ortodox 2021 , în fiecare an, pe data de 10 mai, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei.

Sfântul Apostol Simon Zilotul
Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sarbatoare 12 mai: ce sarbatoresc romanii pe 12 mai

Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei

Potrivit crestinortodox.ro, Sfantul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei, este mirele de la Cana Galileii. Conform istoriei, Iisus a făcut prima minune, chiar la nunta acestuia, adică a preschimbat apa în vin. 

Sfantul Apostol Simon a decis să-și părăsească casa, părinţii şi mireasa şi a-l urma pe Iisus Hristos împreună cu ceilalţi apostoli. Astfel, acesta a primit numele de "Canaanitul" si de "Zilotul", pentru a fi deosebit de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon "fratele Domnului", urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Citeste si: Sarbatoare 13 mai: ce sarbatoresc romanii pe 13 mai

Sfântul Simon era de neam din Cana Galileii, cunoscut Domnului Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana era destul de aproape de Nazaret.

 Sfantul Apostol Simon Zilotul a predicat în Mauritania, Africa și Britania, unde a fost răstignit și îngropat.

Rugaciune catre Apostolul Simon Zilotul

Rugaciune
Rugaciune catre Apostolul Simon Zilotul[Sursa foto: PixaBay]

"Sfinte, slavite si intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai invrednicit a-L primi in casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Preacurata Lui Maica, Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea, si a fi insuti vazator al preaslavitei minuni a Domnului!

Cu credinta si cu dragoste ne rugam tie: cere de la Hristos Domnul sa prefaca sufletele noastre iubitoare de pacat in vase vrednice ale harului; pazeste-ne si ocroteste-ne cu rugaciunile tale de ispitele diavolesti si de caderile in pacat, si mijloceste ca sa primim de Sus ajutor in vremea trandavirii, ca sa nu ne

poticnim de piatra smintelii, ci sa umblam fara abatere pe calea cea mantuitoare a poruncilor lui Hristos, pana ce vom ajunge la fericitele locasuri ale Raiului, unde tu acum salasluiesti si te veselesti.

Citeste si: Sarbatoare 14 mai: ce mare Sfant se sarbatoreste pe 14 mai

Asa, Apostole al Mantuitorului, nu ne rusina pe noi, cei ce nadajduim cu tarie la tine, ci fii noua ajutator si acoperitor toata viata noastra, si ne ajuta a savarsi viata aceasta vremelnica intru buna credinta si cu placere de Dumnezeu, a dobandi sfarsit crestinesc și pasnic, a ne invrednici de raspuns

bun la Infricosata Judecata a lui Hristos, ca scapand de vamile vazduhului si de tirania cumplitului stapanitor al acestei lumi, sa mostenim cereasca imparatie si sa preaslavim numele cel de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin."

Citeste si: Sarbatoare 15 mai: ce mare Sfant sarbatoresc romanii astazi

Tot astazi, facem pomenirea:
Sfintilor Mucenici Alfiu, Filadelf si Ciprian;
Sfantului Isihie Marturisitorul;
Sfantului Cuvios Lavrentie.Maine, 11 mai, facem pomenirea Sfantului Mucenic Mochie.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoare 3 iunie: ce mari sfinti se sarbatoresc astazi. Cui trebuie sa ii spui "La multi ani"

Gabriela Firea: Mi s-a transmis că eu și dl Tudorache am fost furați la vot

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Calendar crestin-ortodox, 29 iunie. Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Ce trebuie sa nu faca astazi credinciosii! Traditii si obiceiuri!

Când pică în 2021 Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare care are loc după Paște

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies