CALENDAR CREȘTIN-ORTODOX 10 septembrie 2021. Ce sfinți sărbătorim în această zi

,
Sfintele Mucenițe
Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora sunt prăznuite pe 10 septembrie[Sursa foto: doxologia.ro]

În fiecare an, pe 10 septembrie, sunt pomenite Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora.


In articol:

În fiecare an, pe 10 septembrie, sunt pomenite Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora.

CALENDAR CREȘTIN-ORTODOX 10 septembrie 2021

Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora au trăit atunci când împăratul Galeriu Maximian domnea (305-311) în Bitinia. Acestea au fost surori şi s-au retras în pustietate pentru a se dedica trup și suflet Mântuitorului Iisus Hristos.

Sfintele Mucenițe
Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora și Nimfodora[Sursa foto: doxologia.ro]

Pentru că s-au închinat Domnului, au fost recompensate cu harul de a face minuni. Astfel, credincioşii erau vindecați de cele trei mucenițe pentru diverse cauze.

Citeste si:|| Mesaje de Sfânta Maria Mică 2021|| Cele mai frumoase și mai amuzante mesaje pe care să le trimiți de Sf Maria Mică

Atunci când conducătorul cetăţii, Fronton, a auzit despre minunile făcute și oamenii pe care i-au vindecat, le-a chemat pe mucenițe la judecată. Când le-a văzut frumusețea deosebită, a decis să le ducă la curtea imperială pentru a le mărita cu nobili. Acesta a fost refuzat, iar pentru că nu a suportat acest lucru, a torturat-o până la moarte pe Minodora, iar pe surorile ei le-a azvârlit în temniţă.

Citeste si:|| SFÂNTA MARIA MICĂ 2021|| Ce fructe este bine să împarți pe 8 septembrie, de Sfânta Maria? Iată ce se face de Nașterea Maicii Domnului

După moartea Minodorei, le-a pus pe Mitrodora și Nimfodora să aducă ofrande altor zei. Mitrodora şi Nimfodora s-au împotrivit și au rămas loiale credinţei lor atunci când au și văzut trupul surorii lor, Minodora. Pentru că nu au renunțat la a crede în Mântuitorul Iisus Hristos, au fost şi ele chinuite și omorâte. După moartea lor, un mare foc a coborât din cer și a provocat moartea lui Fronton şi a subalternilor săi.

Tot astăzi, facem pomenirea și pentru Sfântul Mucenic Varipsava, Sfânta Pulheria, împărăteasa, Sfinții Apostoli Apelie, Luca si Clement și Sfântul Petru Mărturisitorul, mitropolitul Niceei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Înălțarea Sfintei Cruci 2021: Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în această zi!

Replica lui Nicolae Ciucă, după ultimele declarații ale lui Marcel Ciolacu: 'Guvernul a respectat angajamentul de a nu mări taxele şi impozitele'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Mare sărbătoare pe 9 septembrie! Sfinții Ioachim și Ana îi ajută pe cei deznădăjduiți și rezolvă problemele din familie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies