Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Cruce roșie pe 14 septembrie. Ce trebuie să faci neapărat de Înălțarea Sfintei Cruci

,
inaltarea sfintei cruci 2021
Înălțarea Sfintei Cruci este sărbătorită pe 14 septembrie [Sursa foto: unsplash]

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Pe 14 septembrie este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Iată ce trebuie să faci neapărat în această zi sfântă.


In articol:

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. În fiecare an, pe data de 14 septembrie, credincioșii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, cea de-a doua mare sărbătoare a lunii septembrie, după Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie.

Ce se face de Înălțarea Sfintei Cruci și de ce este important ca toți credincioșii să respecte acest obicei?

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Ce se face pe 14 septembrie 2021?

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Ziua de 14 septembrie are o importanță majoră pentru credincioși. Este o sărbătoare notată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox și de care se leagă o mulțime de tradiții și obiceiuri. Unele dintre ele s-au păstrat pe măsură ce anii au trecut, în timp ce altele au dispărut sau se mai aplică doar în zonele rurale.

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Ce trebuie să faci pe 14 septembrie dacă vrei să îți meargă bine tot anul? Potrivit rânduielilor bisericești, în ziua Înălțării Sfintei Cruci, credincioșii ar trebui să se abțină de la bucatele de dulce, iar cei care pot, chiar să țină post negru. Având în vedere că Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare care are o importanță majoră și asta pentru că amintește de patimile și moartea lui Iisus Hristos, în această zi este bine să se postească în semn de respect pentru sacrificiile făcute de Mântuitorul Iisus Hristos.

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. În popor se crede că până pe 14 septembrie, atunci când este sărbătorită Înălțarea Sfintei Cruci, trebuie strânse plantele de leac.

Acestea ar trebui strânse într-un buchet și duse la biserică pentru a putea fi sfințite pentru ca mai apoi să fie folosite în tratarea anumitor boli.

Se crede că busiocul sfințit în ziua Înălțării Sfintei Cruci are puterea de a alunga spiritele rele, dacă este pus la icoane. 

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Tot în această zi, cei care merg la biserică pot lua cu ei monede sau cruciulițe pe care preotul să le sfințească în timpul slujbei. Ulterior, aceste obiecte ar trebui păstrate în buzunar, în portofel sau în geantă, existând credința potrivit căreia acestea pot alunga energiile negative și pot aduce belșug și noroc în viața celor care le au asupra lor.

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Fiind o sărbătoare cu cruce roșie, în această zi nu se lucrează, nu se spală rufe și nu se fac treburi gospodărești.

inaltarea sfintei cruci 14 septembrie
De Înălțarea Sfintei Cruci, credincioșii ar trebui să țină post negru[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Înălțarea Sfintei Cruci 2021: Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în această zi!

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Care este semnificația acestei sărbători?

Înălțarea Sfintei Cruci 2021. Sărbătorită pe data de 14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci este considerată cea mai veche sărbătoare închinată Crucii. Tradiția spune că în locul unde a fost descoperită Sfânta Cruce, împăratul Constantin cel Mare a zidit o biserică, iar după sfințirea acesteia, patriarhul Macarie a ridicat de mai multe ori Lemnul Sfintei Cruci. 

Simbolul Crucii este unul foarte important pentru credincioși, motiv pentru care Biserica Ortodoxă a dedicat Crucii mai multe sărbători importante, printre care și Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie.

Citeste si: Înălțarea Sfintei Cruci 2021: Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci. Ce să faci și ce să NU faci în această zi

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Rugaciune grabnic ajutatoare inchinata Sfintei Cruci! Iata ce cuvinte trebuie sa rosteasca astazi crestinii-ortodocsi pentru a trece mai usor peste probleme!

Lupte grele la Severodoneţk: Kievul încă deține controlul orașului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce minuni a făcut icoana Maicii Domnului la Sibiu: "Am simţit cum păşeşte printre noi şi lacrimile au curs de la sine"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies