Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă! Anunţ important al Ministerului pentru înscrişi

,

Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă! Anunţ important pentru candidatii din sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului din 2019. Probele scrise încep miercuri.


In articol:

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe miercuri, cu probele scrise. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, începând de miercuri, 21 august.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie începe cu probele scrise, în 21 august fiind programată cea la Limba şi literatura română/E)a, în 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b, în 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă! Anunţ important al Ministerului pentru înscrişi.

Conform MEN, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă! Anunţ important al Ministerului pentru înscrişi.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Se dau vouchere de 9.000 lei! Poate aplica oricine! Ce trebuie sa faci

Citeste si: Eurostat: Inflatia in Romania este DE TREI ORI MAI MARE decat media europeana

Citeste si: Dăncilă este în mare pericol. CUTREMUR in coalitie: "Aceasta guvernare nu e perfectă, dar este o guvernare eficientă"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Avertizare privind norul radioactiv din Rusia. Comisia Europeana atentioneaza Romania

VIDEO A murit și ultimul campion mondial în viață de la turneul din 1954

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Horoscop 20 august 2019. Vești bune pentru o zodie

Zeci de oameni, aduși cu mandat: cazul Caracal EXPLODEAZA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies