Se dau vouchere de 9.000 lei! Poate aplica oricine! Ce trebuie sa faci

,

Veste bună de la Gabriela Firea. Programul prin care se dau vouchere de 9.000 de lei a fost prelungit cu încă două luni, iar Primăria plănuiește o nouă etapă a programului.


In articol:

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că până în prezent au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare şi că termenul limită de utilizare a acestora, 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu încă două luni.

Într-o postare pe Facebook, ea a menţionat că, urmare a interesului crescut manifestat faţă de program, administraţia pregăteşte o a doua etapă a acestuia.

Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de eco-vouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai ‘Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere’, ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală. Fiecare beneficiar a primit un carnet de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ‘prietenoase cu mediul’, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară ”, a arătat primarul general.

Programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a început în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor.

În urma verificării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate a celor 6.000 de participanţi înscrişi, au fost acceptaţi 5.000 de proprietari. Grupul de lucru constituit în vederea implementării programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193. Firea a menţionat că 4.193 de autovehicule poluante au fost casate sau radiate în Bucureşti în urma acestei măsuri.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere, lista unităţilor comerciale participante fiind disponibilă pe site-ul www.pmb.ro, la secţiunea Eco-voucher.

Măsura face parte din setul de acţiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra într-un singur document tot ce avem de făcut pentru un aer mai bun în Bucureşti, de la înnoirea parcului auto STB la încurajarea transportului alternativ şi reducerea poluării generate de încălzirea locuinţelor.

Multe dintre acestea sunt deja finalizate sau în aplicare: am cumpărat 400 de autobuze noi Euro 6 şi 130 autobuze hibrid, avem în evaluare achiziţiile pentru 100 tramvaie noi, 100 troleibuze noi, modernizarea a 100 de tramvaie în funcţiune, de asemenea şi a 100 autobuze electrice, implementarea sistemului de management al traficului în Bucureşti (BTMS) – până în anul 2020, continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor la nivelul sectoarelor 1-6”, a arătat Firea.

sursa: c apital.ro

Citeste si: VIDEO Terifiant! Ce au putut vedea oamenii care se plimbau pe malul Crisului Negru. Politia si autoritatile cauta vinovatii

Citeste si: O tanara a cazut in mrejele unui fost coleg de liceu si a facut cu el amor nebun o noapte intreaga. Cand s-a trezit, a descoperit adevarul dureros: ce ii facuse de fapt barbatul

Citeste si: Eurostat: Inflatia in Romania este DE TREI ORI MAI MARE decat media europeana

 

Citește-ne pe
Citește și:

Serialul fenomen „Lacrimi la Marea Neagra” va incepe pe 2 septembrie si va fi difuzat cinci zile pe saptamana!

STUDIU- În SUA, utilizarea plasmei convalescente contra COVID19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital și presiunea pe ATI

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Anunț de ultimă oră: tăierea pensiilor! Când va avea loc

Sexy impresara a recunoscut! Ce a facut-o pe Anamaria Prodan sa-l loveasca pe Dan Alexa

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies