Avertisment dur pentru români înainte de sărbători. Ministrul Lucian Bode: „Valul 5 va veni în maxim 3 săptămâni”

,
cand vine valul 5 coronavirus romania

Valul 5 coronavirus ar putea ajunge în România în 3 săptămâni 

[Sursa foto: canva.com, facebook Lucian Bode]

Ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus este tot mai aproape de România. Potrivit ministrului de Interne, valul 5 ar urma să ajungă în România în cel mult 3 săptămâni.


In articol:

Cu doar câteva zile înainte de sărbători, ministrul de Interne Lucian Bode vine cu vești proaste pentru toți românii. Chiar dacă în prezent numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus este mic, zilnic înregistrându-se sub 1000 de cazuri noi, Lucian Bode avertizează că în cel mult 3 săptămâni, valul 5 al pandemiei de coronavirus va ajunge în România.

Valul 5 de coronavirus ajunge în România. Anunțul făcut de Lucian Bode, ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, atrage atenția că imediat după perioada sărbătorilor de iarnă, în România ar putea debuta valul 5 al pandemiei de coronavirus. Lucian Bode a precizat că potrivit estimărilor făcute de specialiștii în sănătate, valul 5 va avea un impact mult mai mare decât valul 4, astfel că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea fi semnificativ mai mare. În plus, apariția tulpinii Omicron în România poate complica și mai mult lucrurile, având în vedere că este mult mai contagioasă.

Lucian Bode a atras atenția că numărul persoanelor carantinate, care au venit din afara țării, este în continuă creștere.

„Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar aceste măsuri sunt necesare pentru a răspunde eficient în fața provocărilor viitorului val pandemic care, din estimările specialiștilor, va avea un impact mai mare comparativ cu valul 4. Conform tuturor estimărilor specialiștilor, valul 5 va veni în maxim 3 săptămâni.

Analizând datele, observăm că media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara țării este de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în țară în ultimele 7 zile. Să nu uităm că la acestea se adaugă persoanele deja carantinate la nivel național, ceea ce ridică numărul total, doar în momentul de față, la 100.000

de persoane care intră în aria de verificare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Chiar dacă în ultimele 3 zile am observat o descreștere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în țară, aș vrea să subliniez că în ultimele 7 zile am avut medii zilnice ale persoanelor carantinate situate între 11 și 18%, ceea ce nu este puțin deloc.

Pe situațiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre.”, a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o videoconferință.

cand vine valul 5 coronavirus romania

Ministrul de Interne, Lucian Bode

[Sursa foto: Facebook Lucian Bode]

Citeste si: Cu masca la colindat și testare înainte să mergem la bunici. Recomandările lui Raed Arafat

Fără restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Chiar dacă specialiștii vorbesc tot mai des despre producerea valului 5 în România, majoritatea restricțiilor vor dispărea în perioada sărbătorilor de iarnă. Decizia a fost luată de autorități pentru a le permite românilor să petreacă în voie de Crăciun și Revelion. Astfel, în 2021 vor avea loc petreceri de Crăciun și Revelion și va fi permis și accesul persoanelor nevaccinate, dar care prezintă un test covid negativ. Nu vor mai exista restricții legate de oră, iar masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschise. 

cand vine valul 5 coronavirus romania

Lucian Bode a anunțat că numărul cazurilor noi de coronavirus ar putea crește după sărbătorile de iarnă

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Raed Arafat, recomandări înainte de sărbători: "Trebuie ca aglomerația să fie evitată" Șeful DSU, amintește că nu toate restricțiile au fost eliminate

 

Citește-ne pe

Citește și:

Apel către agenţiile de turism: „Nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării“

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Anunţul ministrului Sănătății

China are nevoie de cărbune rusesc, Moscova are nevoie de noi clienți (analiză)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies